Útmutató "másik bolygóról érkezett gyerekekhez"

Útmutató "másik bolygóról érkezett gyerekekhez"
Forrás: youtube.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Végre! Íme a közérthető magyarázat egy egyre gyakoribb rendellenességről egy kedves animációs film formájában!

Az alábbi spanyol animációs filmet egy sajtórendezvényen vetítették le nekünk, mi pedig azonnal tudtuk, ezt mindenkinek szeretnénk megmutatni. A rendezvény apropóját az szolgáltatta, hogy a Kiehl's amerikai kozmetikummárka és az Autism Speaks, az autizmus világelső érdekképviselete Matthew McConaughey-val közösen világméretű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányt indított annak érdekében, hogy népszerűsítse az üzenetet, miszerint "az autizmussal élő gyermekeknek figyelemre van szükségük".

A rendezvényen megismertük Győrfy Anikót, az Autisták Országos Szövetségének alelnökét – az alábbi kisfilmet ő hozta magával, ő mutatta nekünk. A szövetség úgy gondolja, ez az a videó, ami a legérthetőbben, a legrövidebben és a legpontosabban kommunikálja az autizmus spektrumzavarról rendelkezésünkre álló leglényegesebb tudnivalókat. És mi bizony egyetértettünk velük.

Nézzétek meg a videót, majd görgessetek tovább, hogy megtudjátok, ti mivel segíthettek!


"Az autizmus közel 70 millió embert érint világszerte, és számtalan gyermek vesz részt iskola utáni programokban. Személyesen is tapasztaltam az autizmus hatásait nemcsak gyermekeken, hanem a családtagjaikon is" – mondta McConaughey. A nemzetközi figyelemfelhívó kampányhoz készült egy kisfilm is, kifejezetten a közösségi médás platformokra – ennek minden egyes megosztása után 1 dollárt utal Kiehl's az Autism Speaks szervezetnek, egészen 200 ezer dollárig.

Emellett 2017 október 31-ig a Kiehl's boltjaiban megvásárolható az ikonikus Ultra Facial Creamnek egy olyan limitált verziója, aminek a csomagolását maga a színész tervezte, kifejezetten ehhez az akcióhoz kapcsolódóan. Jól sikerült, nem igaz?

Kép

És ha közelebb, itthon szeretnéd támogatni az ügyet, fordulj bátran a magyarországi szövetséghez: az aosz.hu weboldalon minden információt megtalálsz az önkéntes munkáról vagy az anyagi támogatási lehetőségekről. Ahogyan Győrfy Anikó is felhívta rá a figyelmet: minden apró segítség számít, hisz még mindig nagyon az út elején járunk, a sötétben tapogatózva, alig-alig pislákoló fényforrásoknál...

Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft