Egy újdonsült apa bakancslistája - avagy, ígéret a kislányomnak

Borítókép: Egy újdonsült apa bakancslistája - avagy, ígéret a kislányomnak Forrás: Getty Images
Csak úgy röpködnek a gondolataid, amíg a kórház folyosóján várod, hogy újra megpillanthasd az új életed.

"Drága Kislányom!

Épp a kórház folyosóján ülök, egy nappal azután, hogy megszülettél. Arra várok, hogy ismét bemehessek hozzád és anyához, hogy újra megpillantsam az arcocskádat, apró kis kezedet és hogy újra elöntsön ez a mámorító érzés: te az enyém vagy, a miénk, anyával. Alig hiszem el, hogy megtörténik velem ez a varázslat, újra és újra figyelmeztetem magamat, hogy ébredjek fel ebből a bódult állapotból, de aztán rájövök, hogy nem alszom, ez a való életem, ami jobb, mint eddig bármilyen álom.

Forrás: GettyImages

Ahogy itt várok rád, számtalan gondolat cikázik a fejemben. Nem, nem olyanok, amelyek akár egy csepp aggodalomra is okot adhatnának, hanem olyanok, amelyekkel megelevenítem hármunk csodálatos jövőjét. Képzeletben már látom, ahogy a szobádban játszol, ahogy életedben először felfedezed a dolgokat, és semmi mást nem érzékelek magam körül, csak ezt a túláradó örömöt. Arra gondoltam, hogy ha már itt álmodozom egymagamban, írok neked egy levelet, amely egyben egy ígéret is lesz. Nem csak neked, de önmagamnak is.

Mindig meghallgatlak majd, bármivel is fordulj hozzám, és ha épp az kell, tényleg csak hallgatlak.

Sosem felejtem el, milyen volt gyereknek lenni, és mindig igyekszem majd ezzel a szemmel figyelni a lépteidet.

Olyannak foglak szeretni, amilyen vagy. Előttem sosem kell majd jobbnak, vagy másnak látszanod, csakis magadnak kell megfelelned.

Rengeteget mesélek majd neked. Este benézek rád, ahogy alszol, reggelente pedig boldog leszek, hogy a te hangodra ébredhetek.

Elfogadom, hogy ahogy növekszel, lesznek idők, amikor nem mi leszünk számodra a legfontosabbak. Ígérem, megpróbálom a lehető legjobban kezelni még a lázadó korszakodat is.

Mindent megteszek azért, hogy egészségesnek és boldognak lássalak, próbálok minden tőlem telhetőt megteremteni neked.

Azt tanítom majd neked, hogy csak akkor lehetsz igazán boldog, ha azt csinálod, amit igazán szeretsz. Nem hagyom, hogy olyan munkát végezz, amivel elfecsérelnéd az értékes idődet; így bármit is választasz szívből, én támogatlak benne.

Tudom, hogy sosem leszek tökéletes. Nem is akarok az lenni, hiszen neked látnod kell, milyenek valójában az emberek. De képes leszek majd bocsánatot kérni, és ha valamit elrontok, azon leszek, hogy jóvátegyem.

Ígérem, hogy mindig őszinte leszek hozzád, megosztom veled a véleményem és tőled is ugyanezt kérem.

Bárhol és bármilyen korban legyek, akár ezen, vagy a másvilágon, sosem veszem le rólad a szemem. Örökké szeretni foglak és ott leszek neked.

Szeretettel,

Apa

Te is tettél fogadalmat a gyermekednek, amikor megszületett? Vagy csak voltak ehhez hasonló gondolataid? Ha másnak is szívesen továbbadnád ezt az érzést, oszd meg a cikket barátaiddal, szeretteiddel!