Te mikortól engeded festeni a gyereked haját?

Te mikortól engeded festeni a gyereked haját?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem erős ez egy kicsit már 10-12 éves korban?

Nemrég cikkben számoltunk be egy 12 éves kislányról aki levezette saját édesanyjának szülését. Számtalan olyan komment érkezett be hozzánk tőletek, amelyben azt jeleztétek, hogy a cikkhez kapcsolódó képeken a kislánynak láthatóan vörösre van festve a haja. Többen felháborodtatok azon, hogyan engedheti meg az édesanyja egy gyereknek festeni a haját. Bennem is elültettétek a gondolatot, de egészen meg is feledkeztem róla, amíg a múlt héten az egyik kétgyerekes barátnőm felháborodva mesélte, hogy a 11 éves kisfia osztályában két lánynak is festve van már a haja.

Megpróbáltam erősen koncentrálva visszaemlékezni, hogyan is néztem ki én 11-13 éves koromban, és csak az ugrott be újra és újra, hogy akkoriban még a rikító kék körömlakk is óriási újításnak számított, hogy magunkra kenhettük a barátnőmmel, szigorúan csak a nyári szünetben a Balatonnál. Aztán az is eszembe jutott, hogy egy generációval később a barátnőm tőlünk 10 évvel fiatalabb húga 15 évesen már a műkörmökről csacsoghatott az osztálytársaival az iskola folyosóján a szünetben.

Kép
forrás: GettyImages

És persze neki is volt, mert neki megengedték a szülei, hogy kipróbálja. Ahogyan aztán a hajfestést is, amitől brutál vörösbe borult az addig csodálatos aranybarna frizurája. Sosem felejtem el, ezen full kiakadtam akkor.

Ne értsetek félre, nem tartom magam régimódinak, és azt sem gondolom, hogy minden úgy lenne jó még ma is, mint ahogyan az én gyerekkoromban volt. Nem, dehogy: egy percig sem sírnám vissza a gyerekemen a kiszedetlen szemöldököt vagy a tesiórán történt megszégyenítést, mert az én lábamon még volt némi piheszerű szőr és nem volt csontra legyantázva. De egy csomó dolgot akkor is elhamarkodottnak gondolok: ilyen a hajfestés is, meg a műköröm, géllakk és társai. Nem egy 10-15 éves gyerekre valók még. Talán.

Ti hogy vagytok ezzel a témával? A ti gyereketek rágja már a fületeket egy új hajszínért vagy a hosszabb körmökért ennyi idős korában? Na és persze a legfontosabb kérdés: mikor és hogyan engedtek neki?

Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft