Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni! Kösz, hogy elloptad! – Mi van?

Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni! Kösz, hogy elloptad! – Mi van?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hogy tényleg ekkora dráma legyen egy keresztnév miatt?

Na ne, az nem lehet, hogy valakinek ellopod a nevét, ugyanis nem létezik olyan, hogy egy név kizárólag egy emberé lehet. Kivéve persze Beyoncé lányát, Blue Ivy-t, akinek az énekesnő édesanyja levédette a nevét. (Ez teljesen komoly – a szerk.) Szóval, ha visszatérünk egy pillanatra a realitás talajára, akkor úgy hiszem, beláthatjuk, hogy akkor sem történik az égvilágon semmi, ha például egy családban vannak azonos nevű emberek.

Gondoljunk csak az apáról fiúra szálló keresztnevekre, vagy akár az egy osztályba járó 3 Petire és 2 Annára! Tehát akkor ez nem okozhat gondot, hiszen épp ezért vannak vezetéknevek, hogy meg tudjuk különböztetni egymást. Hát egy nagy francokat nem! Az egyik párnak a baráti társaságunkból 5 éve született kisfia, előbb, mint hogy egy másik barátunknak összejött volna a bébi.

Kép
forrás: GettyImages

Utóbbi leendő anyukának mindig is tetszett a Zsombor név, és ezt többször is megjegyezte a társaságban, amikor szóba kerültek a gyereknevek. Azonban amikor 5 évvel ezelőtt a másik párosnak megszületett a kisfia, hogy, hogy nem, bizony a Zsombor nevet adták neki.

Ekkor lehettem fültanúja az úgymond „eszmei szerző” kiakadásának a telefonban:

Ezt a nevet én akartam a gyerekemnek adni, ezek meg simán ellopták!

- fröcskölődött a vonal másik felén.

Napokig, mi több, talán hetekig alig kaptam szikrát, és még most is ugyanúgy nem értem, miként gondolhatta, hogy kisajátíthat egy nevet. Csak hogy kerek legyen a történet, azt még elmesélem, hogy 4 évvel később, azaz tavaly végre az ő Zsombor fiuk megérkezett, és nem, nem mondtak le erről a névről a társaság másik Zsombeszának javára. Miért is kellett volna? Csak a körítés nem tetszett. A férjemmel otthon mi „első” és „második” Zsomborként emlegetjük a gyerekeket, hogy tudjuk épp melyikről beszélünk. De ennél nagyobb bajunk sose legyen, nem igaz?

Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Napi horoszkóp március 16.: a Mérlegek vállalják a békéltető szerepét, a Vízöntők pontot tehetnek egy bizonyos ügy végére

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok állása ismét izgalmas üzeneteket rejt!

Kvíz: Melyik szereplő vagy a Váratlan utazásból?

Ínyenc kvíz a kosztümös szappanopera rajongóinak. Nincs is jobb, mint egy kis nosztalgiázás! :)

Láthatás: egy film, amely bárcsak ne szólna többről, mint a gyerekelhelyezés körüli hercehurcáról

Minden nap elmegyünk olyan családi drámák mellett, mint amit most az arcunkba tol Xavier Legrand elsőfilmes rendező.

„A csillagokat nézd, ne a lábfejedet” – 12 ütős Stephen Hawking-idézet

Kozmológiai kutatásai és humora tették a Föld egyik legismertebb tudományos figurájává.

Egy férfi kiszáll szabálytalanul parkoló terepjárójából, odamegy egy hajléktalanhoz és felrúgja a kalapját

Megpróbáltam felvállalni a konfrontációt ezzel a pernahajderrel, de nem jöttem ki túl jól belőle. Nektek mi a véleményetek? :)

8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

11 tényleg hasznos tanács, ha segítség nélkül akarsz fogyni

November óta nem eszem fehérlisztből készült termékeket, elhagytam a nasikat és a cukros üdítőket. 45 napja pedig napi 1200 kalóriát (és maximum 160 gramm szénhidrátot) eszem. Esténként legalább 4 kilométert gyalogolok. Könnyű? Nem. Vannak buktatók? Igen. Ezek a tanácsok azonban nekem sokat segítettek abban, hogy minden elkövetkezendő 24 óra könnyebb legyen.

(Rém)történeti áttekintés: 5 dolog, amivel a nők sanyargatták és sanyargatják magukat a szépség érdekében

Hogy mit meg nem teszünk a szépségért? Behódolunk az aktuális trendeknek, ha jól állnak, ha nem, ha kényelmesek, ha nem. Fogyókúrázunk, edzünk, plasztikaisebészhez, körmöshöz, kozmetikushoz járunk. Tetőtől talpig gyantáztatunk, sanyargatjuk magunkat kívülről-belülről, de mindezt miért és kinek? Magunknak, a nagy Ő-nek, nőtársainknak? Bárhogy is legyen, nem ma kezdtük!

Igaz történet: hároméves koráig a gyerekem túszának éreztem magam

De aztán megszületett a második, és minden megváltozott. Egy amerikai édesanya, Lindsay meséli.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft