Vadul fogyózol? Hagyd abba most azonnal: az új kutatások szerint a diéta szüneteltetése a siker kulcsa!

Borítókép: Vadul fogyózol? Hagyd abba most azonnal: az új kutatások szerint a diéta szüneteltetése a siker kulcsa!
Már kezd elfogyni a türelmed, mert semmi eredményét nem látod annak, hogy állandóan fogyózol? Akkor biztosan örülni fogsz a legújabb híreknek!

Most azonnal fejezd be az önsanyargató diétákat, a hónapokig tartó koplalást és azt, hogy hetek óta nem ettél valami igazán finomat! A legfrissebb kutatások szerint ugyanis

ha 2 teljes hétre pihenteted a fogyókúrát, majd újra nekikezdesz, az eredmény sokkal látványosabb lesz!

Forrás: GettyImages

Egy tasmán egyetem kutatói végeztek felmérést olyan személyekkel, akiknek az volt a feladatuk, hogy 16 héten át diétázzanak. A kutatásban részt vevőket két csoportra osztották: az egyik csoport nem függesztette fel a 4 hónap alatt a koplalást, szigorúan számolták a bevitt kalóriákat, ami 30 százalékkal kevesebb volt, mint amennyit előtte ettek. A másik csoport tagjai vszont 2 hét fogyókúra után két hét pihenőt tartottak, ez idő alatt pedig úgy ettek, ahogy akartak, csak arra kellett figyelniük, hogy a súlyuk ne növekedjen. Ezután nekik ismét 2 hét diéta, majd 2 hét pihenő következett, és a 4 hónap alatt nyolc alkalommal ismételték a dolgot.

Az eredmény pedig tényleg hihetetlen: a csoport azon tagjai, akik szüneteltették a koplalást, 50 százalákkal többet fogytak azoknál, mint akik 4 hónapig vadul számolták a kalóriákat!

Sőt, a fogyókúra után fél évvel is a "szüneteltetős" csoport tagjai voltak azok, akik meg tudták tartani az átlagosan 8 kilós testsúlycsökkenést.

De mi lehet az oka?

A dolog lényege a test becsapása. Akik szüneteltették a fogyókúrát, egy picit átverték a testüket, így az anyagcseréjük még nem alakult a fogyókúra ritmusához. Hiszen ha valaki szigorúan keveset eszik, általában lelassul az anyagcseréje és nehezebben megy a fogyás is, ez pedig a szervezet raktározó üzemmódja miatt van. Ha ugyanis a test kevesebb táplálékot kap, azt érzi, hogy mindent meg kell tartania, így lányegesen lassul az anyagcsere is. Ezért is van az, hogy egy idő után iszonyatosan nehéz a súlyvesztés, hiába eszik valaki apró adagokat. A szüneteltetéssel azonban a résztvevők kvázi becsapták a testüket, és ez sikerre vezetett!

De van még egy dolog, ami nagyon fontos: ha ezt a sikeres módszert választod, nem szabad beleesned abba a csapdába, hogy a pihenő időszakban rengeteget eszel, majd a diéta alatt drasztikusan visszaveszed a kalóriabevitelt. Ez ugyanis már sokkolja a testet, és ebből alakul ki a jojó-effektus.

A pihenőkben arra kell figyelni, hogy tarts egy normális mennyiségű kalóriabevitelt, és a mérleg nyelve ne mutasson többet a második hét végén!