10 érdekesség a várandósságról, amit eddig biztosan nem tudtál!

Borítókép: 10 érdekesség a várandósságról, amit eddig biztosan nem tudtál!
Csodálatos az a 9 hónapos út, aminek a végén életet adunk egy kis embernek és anyává válunk.

A várandósság az egyik legszebb, és legemlékezetesebb dolog egy nő életében. A benned növekvő apró kis léleknek te adsz életet – miközben már születése előtt érzed minden kis apró rezdülését –, és általad is formálódva válik ő még különlegesebbé. Az emberi szervezet ezen változás alatt meglepő dolgokat képes produkálni, s ki így, ki úgy veszi az akadályokat, de ez mit sem számít, hiszen a végeredmény minden fájdalom ellenére csodálatos.

Most nem szeretnénk előrukkolni száraz szülészeti statisztikákkal, érdekességekkel viszont annál inkább!

1.) A legfiatalabb anya az orvostörténet során Lina Medina, aki mindössze 5 éves 7 hónapos és 21 napos volt, mikor életet adott fiának 1939 májusában. Egyes korai írások szerint Lina már 3 éves korától menstruált, így lehetséges az is, hogy 5 évesen már anya lett. A többit ne is firtassuk.

2.) Minden idők talán egyik legnehezebb szülése a kanadai Anna Swan Bates nevéhez köthető. A hölgy 2,43 m magas volt (ami manapság is sok, hát még akkoriban), amikor 1879-ben életet adott fiának, aki 10,8 kilósan jött a világra, ám sajnos kevés idő jutott kettőjüknek, ugyanis az újszülött 11 órával később elhunyt.

Forrás: biographi.ca

Érdekel, hogy hány napig tartott a világ leghosszabb terhessége? És még más érdekesség is? Kattints a galériánkra!