A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd

Borítókép: A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd Forrás: Instagram
A telefon a legkevésbé higiénikus tárgy körülöttünk, mert nemcsak állandóan a kezünk ügyében van, hanem az akkumulátorának köszönhetően melegebb hőmérsékletű is, mint mondjuk a slusszkulcsunk, tehát könnyebben tenyésznek rajta a baktériumok.

Néha magunk is észrevesszük, hogy a telefonunk alapos tiszításra szorul. Ugyanakkor csak kevesen tudják, hogy 18-szor annyi baktérium tenyészik a mobilunkon, mint egy nyilvános vécében! Egyszerűen azért, mert egyfolytában a kezünkben tartjuk a telefont, márpedig a kezünk is mindenhez hozzáér – a vécé kilincsétől a konyhai hozzávalókig, amelyekből éppen főzünk –, csak míg a kezünket rendszeresen megmossuk, a telónkat nem! Eddig legalábbis így volt.

Erre találták fel ezt a praktikus telefontiszítót: a PhoneSoap tulajdonképpen egy túlméretezett telefontok, amely fertőtlenítő UV-tisztításban részesíti a leggyakrabban használt tárgyunkat.

Forrás: phonesoap.eu
Hogyan lesz a telefonod koszos?

Mi több: ezalatt fel is tölti az akkumulátort!

A PhoneSoap további előnye, hogy más gyakran használt tárgyakat is belehelyezhetsz és fertőtleníthetsz, feltéve persze, ha beleférnek.

Itt rendelheted meg ezt a hasznos kütyüt; ennek híján a legtöbb gyártó a mikroszálas törlőkendőt ajánlja.

A legfontosabb a megelőzés; egyszerűen ne vidd magaddal mindenhova a telefonodat!