Létezik egy japán mese egy beszélő fenékről, aki bűntényeket old meg. És ez még nem minden...

Borítókép: Létezik egy japán mese egy beszélő fenékről, aki bűntényeket old meg. És ez még nem minden... Forrás: lostateminor
Mit gondolsz, mi a szuperképessége?

Évek óta nagyon megy a japánoknál egy mesekönyvsorozat, amely tulajdonképpen egy fenékfejjel rendelkező detektív kalandjairól szól. Igen, jól olvastad: egy rajzolt figura, akinek egy hátsó a feje, tud vele beszélni, sőt, nem mindennapi nyomozói képességekkel is rendelkezik. Úgy is mondhatnánk, hogy ő aztán hamar rájön, mi bűzlik egy bűnügy esetében.

A mese készítői, bizonyos Yōko Tanaka és Masahide Fukasawa most összeálltak egy animációs produkciókkal foglalkozó céggel, és hamarosan megszülettek a gyerekek kedvenc karakterének mozgóképes kalandjai is. Arra az esetre, ha nem lenne elég élénk a fantáziátok, közlünk egy részletet a meséből, hogy lássátok, mire is képes ez a bizonyos szuperdetektív.

(2:05-ig tekerjetek bele, ott jön ugyanis az akciójelenet!)

A japánoknál egyébként cseppet sem ritkák a kissé abszurd karakterábrázolások a mese világában, hiszen van olyan gyerekeknek szóló műsoruk is, amelynek főhősei fánktestű és macskafejű lények, amelyek egy emberek nélküli világban léteznek.