Legjobb Mikulás programok

Legjobb Mikulás programok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nagyon trükkös ez a Mikulás, bárhol rátalál a gyerekekre és felnőttekre: barlangban, erdőben, kisvasúton, futóversenyen, állatkertben, állatkerti játszóházban... A lényeg, ezen a hétvégén se maradjatok otthon!

Fővárosi Állat- és Dísznövénykertben

December 5-én és 6-án Mikulás elektromos kisvonaton jár majd körbe az Állatkert területén, és apró ajándékokkal kedveskedik a gyermekeknek. A belépés gyerekeknek ingyenes, erről bővebben itt olvashatsz. További információért klikkelj ide!

Állatkerti játszóház

2009. december 6-án ismét lesz Mikulás ünnepség a játszóházban. Természetesen segítői is elkísérik, ott tölti az egész délutánt. Ezúttal is minden gyermeket ajándékkal vár, a manók pedig érdekes programokkal készülnek.

Részletes program:
15:00-16:00 Mikulásvárás játékokkal, kézműves programmal
16:00 Mikulás érkezése (Itt is marad velünk 19:00 óráig)
17:00-19:00 Arcfestés Mikulásvonat - Vonatozz a Mikulással
További információért klikkelj IDE!


Vonatokon
Két erdei vasúton, és a Vasúttörténti Parkban is lesz Mikulás program.

Tavaly nagyon hamar elfogytak a jegyek, a helyszínen már nem lehetett kapni, ezért érdemes telefonon vagy interneten előre foglalni!

Gyermekvasút Mikulásvonat - Vonatozz a Mikulással
Időpont: 2009. DECEMBER 5-én és 6-án

Szombaton és vasárnap ismét közlekednek mikulásvonatok a Gyermekvasúton. A mikulásvonatokon a gyerekek együtt utaznak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal. Menet közben a Mikulás minden gyerekkel elbeszélget, majd megajándékoz hagyományos, édességekből és gyümölcsből összeállított mikuláscsomagokkal. Az utazás során a gyerekek a krampuszok vezetésével, közös énekléssel és játékkal várják és köszöntik a Mikulást.

Hűvösvölgy állomáson a mikulásvonat indulására várakozó, illetve az ide megérkező utasokat különböző gyermekprogramokkal várják. Az állomás előtti téren az egyik hupikék törpikével és krampuszokkal énekelhetnek, játszhatnak és táncolhatnak. A mikulásvonatokon csak előre megváltott részvételi jeggyel lehet utazni. Az egy útra szóló részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1200 Ft, a tizenkét éven felüli utasok részére 1500 Ft.

A Mikulásvonat Széchenyi-hegy állomásról 9:35-kor, 10:35-kor, 12:15-kor, 13:15-kor, 14:35-kor és 15:20-kor, Hűvösvölgy állomásról 8:30-kor, 9:20-kor, 10:45-kor, 11:45-kor, 13:20-kor és 14:20-kor indul.

Jegyek korlátozott számban kaphatók, kizárólag elővételben a Broadway Jegyirodában.

Információ: Broadway Jegyiroda – 06-1-340-40-40PORT.hu Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba
Időpont: 2009. december 4.-5.

Idén is "Mikulásruhába” öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak kicsik és nagyok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, hogy ott egy felejthetetlen ünnepen vegyenek részt.
Az Orient Csarnokban Farkasházi Réka „Samunadrág” c. zenés műsorával várjuk a Télapót, aki az ünnepi díszben pompázó hajtányon érkezik, hogy minden csemetének egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A PORT.hu Télapó Expressz 2009. december 5-én, szombaton 09:40-kor (erre az előadásra már minden jegy elkelt!) és 12:40-kor.

Figyelem, változás!

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a december 4-én 15:40-kor, és december 5-én 15:40-kor induló Télapó Expressz programok elmaradnak. A jegyek érvényesek a dec. 5-én 9:40-kor és 12:40-kor induló Télapó Expressz-ekre, vagy visszaválthatóak pénztárainkban.


JEGYVÁSÁRLÁS:

PORT.hu Télapó Expressz jegyek elővételben, korlátozott számban október 26-tól válthatók gyermekeknek és felnőtteknek egységesen 1.980 Ft-os áron az alábbi jegypénztárakban (a 4 év alatti gyermeknek is kell jegyet vásárolni!):

A MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Budapest, Nyugati pályaudvar 10-es vágány mellett. Nyitva: h-p: 8:30 – 16:30, Tel.: 06-1/ 269-5242) és a helyszínen, a Vasúttörténeti Park pénztárában (1142 Budapest, Tatai út 95. Nyitva: keddtől-vasárnapig 10:00-15:00-ig, novembertől: 10:00-15:00-ig Tel: 06-1/ 450-1497) A vasutas és nyugdíjas kedvezmények nem érvényesek!

A jegyár tartalmazza: a gőzmozdonyos nosztalgia vonatozást (korlátozott számú férőhely!) a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park közötti szakaszon oda-vissza ,a belépőjegyet a Vasúttörténeti Parkba, Farkasházi Réka „Samunadrág” c. műsorának megtekintését, találkozást a Mikulással, és a mikuláscsomagot.
További információért klikkelj IDE!


Állatetetős Mikulás
Segíts a Télapónak! Ajándékozd meg az állatokat az erdőben!
A Mikulás hátrahagyva megfáradt rénszarvasait december 5-én erdei vasúttal érkezik a gemenci rengetegbe, hogy az őt váró gyermekek segítségével az erdő lakóit is megajándékozza. A Gemenc Zrt. minden érdeklődő kicsit és nagyot vár Pörbölyre az Ökoturisztikai Központba, aki találkozni szeretne a piros ruhás ősz öreg apóval és kedveskedne a vadonban élő állatoknak közös ajándékkal.

A nagy fehér füstöt pöfékelő Rezét gőzmozdony által vontatott szerelvényen érkezik a Mikulás 2009. december 5-én Pörbölyre az Ökoturisztikai Központba a gyerekekhez, hogy miután gyümölcsökből és zöldségekből elkészítik az ajándékot a gemenci erdő lakóinak, közösen a kedves ősz öreg apóval meglátogassák és megajándékozzák a vadon élő állatokat.

10:00 Ajándékkészítés gyümölcsökből, zöldségekből az Ökocsiga Játszóház közreműködésével.
12:00 A Mikulás érkezése.
13:00 Ebéd.
14:30 Indulás a Mikulással az erdei vasúton a Vadmegfigyelőhöz, majd a nagyrezéti vadetetőhöz.
15:30 A Holló Együttes műsora.
További információért klikkelj IDE!


Lillafüredi kisvasúton is lesz Mikulás!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány 2009-ben immáron 7. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonatot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2009. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között napi 4 vonattal, összesen 84 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik. A rendezvény népszerűségének dinamikus növekedését a résztvevők száma mutatja legjobban, 2003-ban 3.901 fő, 2004-ben 6.991 fő, 2005-ben 10.041 fő, 2006-ban 14.959, 2007-ben pedig már 17.685 fő, míg 2008-ban a válság ellenére 17.525 fő utazott a Mikulásvonaton. A Mikulásvonat sikeréről a LÁEV dolgozói, miskolci középiskolák, illetve több, mint 80 intézmény és gazdálkodó szervezet valamint számos önkéntes gondoskodik.

A program nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. Minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Miskolc - Lillafüreden, a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. Idén, a korábbi évek mesejátékainak szereplői elevenednek meg ismét, új történetekkel látogatnak vissza a Mesebirodalomba, valamint a gyerekeknek lehetőségük lesz találkozni a 100 Holdas Pagony (Micimackó és barátai) lakóival is! Az egyórás játék során a gyermekek különböző mesefigurákkal találkozhatnak, játékos feladatok során segíthetnek a bajba jutottaknak. Természetesen minden gyermek megkapja a zenélő kincses ládából a várva várt Mikuláscsomagot, majd visszautaznak Miskolcra. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra.
További információért klikkelj IDE!


Plázában is Mikulás
Krampusz-képző a Csepel plázában

Bajban van a Mikulás! Elvesztek a krampuszok, pedig már csak egy hónap van az ajándékozásig. Segítsünk neki! Képzőművészeti foglalkozásokon, csapatépítő játékokon, vetélkedőkön és táncoktatáson is részt vehetnek a kisgyermekek, ha elmennek a Csepel Plazában indított Krampusz-képzésre.A november 14. és december 5. között zajló ingyenes program szervezői olyan felkészült, Mikulás-ügyekben jártas segítőtársakat keresnek, akik szívesen helyettesítenék a Mikulás elveszett Krampuszait és elkészítenék a közös Karácsonyfát.

A szombat délutánonként 14 órakor kezdődő Mikulás-váró foglalkozásokon a Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai segítik a kis tanoncokat, hogy a különböző feladatok megoldásával minél több matricát gyűjtsenek a Krampusz Könyvükbe. Az ügyességi és logikai játékokon kívül színjátszás, ajándékkészítés és Mikulásvár-építés is szerepel a programok közt, de a fotózás és a filmkészítés fortélyait is elsajátíthatják az érdeklődők. A képzés végén ünnepélyesen Kiskrampusszá avatatnak minden résztvevőt, a legszorgalmasabb és legeredményesebb tanoncok pedig külön jutalmat is kapnak.

Képzőművészeti, színjátékos és táncos pedagógusok Krampusz-képző hétvégeken várják a gyerekeket a Csepel Plázába.
A program 4 hétvégén, szombat délutánonként 14-től 17 óráig zajlik.


Barlangi Mikulás program lesz a Szemlő-hegyi-barlangban december 3,4,5 és 6-án.

Csoportok indulnak minden óra 30 perckor 10.30-15.30-között. A gyerekek barlanglátogatás közben találkozhatnak a Mikulással, aki kötélen
ereszkedik le hozzájuk és a gyerekeket nevükön szólítva adja át az ajándékot.
A program ára gyerekenként 1800 Ft csomaggal együtt. Felnőtt kísérők 625 Ft -os kedvezményes belépővel vehetnek részt a programon.
Időpontot előjegyezni a barlangimikulas@citromail e-mail címen lehet.
Telefonon érdeklődni a 20/2631872-számon.


Túrázz a Mikulással
Több Természetjáró Szövetség is szervez Mikulás túrákat. Nehézségi fokról érdemes előre tájékozódni!
További információért klikkelj IDE!

Fuss a Mikulással
Idén sem maradnak otthon a futó-Mikulások, ha tőlük szeretnéd átvenni a virgácsod, szedd a virgácsod!
További információért klikkelj IDE!
Tovább olvasok
A shownak folytatódnia kell – 7 életrajzi film zenészlegendákról

Zene, rock and roll, átütő tehetségek, sikítozó rajongók. És persze a hírnév sötét oldala: drogok, magány, depresszió. Megúszható a halhatatlanság nélkülük? A Bohém rapszódia vagy a Doors példája nem ezt támasztják alá.

18 sztár, aki smink nélkül felismerhetetlenül hétköznapian fest

Akár filmekben, akár TV-műsorokban, zenei videókban vagy divat magazinokban látjuk őket, az arcukat mindig vastag sminkréteg fedi, és persze még egy jó adag photoshop is kerül rájuk, miközben számtalan híresség ezek nélkül is fantasztikusan néz ki.

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem