Napi horoszkóp szeptember 16.: az Oroszlánok hatalmas tehertől szabadulnak meg, a Skorpióknak pihenésre van szükségük

Borítókép: Napi horoszkóp szeptember 16.: az Oroszlánok hatalmas tehertől szabadulnak meg, a Skorpióknak pihenésre van szükségük Forrás: Getty Images
Hétvégén is érdemes néhány percet szánnos a horoszkópodra.

NAPI HOROSZKÓP SZEPTEMBER 16.

KOS (március 21.–április 20.)

Kissé bizalmatlan vagy valakivel szemben, aki túl erőszakosan kíván közel férkőzni hozzád. Egyszerűen nem tudod megfejteni, mit is szeretne tőled, miért nyomul ennyire gátlástalanul, minden eszközt bevetve. Nem kell azonban neked ezen törni a fejed, kérdezz rá, miért legyeskedik egyfolytában körülötted, próbáld megtudni, mik a céljai ezzel. Ha gyanúsnak találod a közeledését, állj a sarkadra és határozottan hozd a tudtára, hogy nagyon rossz ajtón kopogtat, az ilyen embereknek az nincs nyitva!

BIKA (április 21.–május 21.)

A mai napon olyan szituáció adódik, amely lehetőséget ad arra, hogy lenyűgözd a környezetedet, a tehetséged kibontakoztatásával ugyanis egészen elképesztő dolgot tudsz véghezvinni. A helyzet azonban, amelyben minden szempár rád szegeződik, csak úgy oldható meg, ha megmutatod, milyen talpraesett és kreatív tudsz lenni, ha úgy hozza az élet. Méltán lehetsz büszke magadra, hisz megérdemled az elismerést, sokat tettél ugyanis azért, hogy végre felnézzenek rád. Használd ki a siker minden pillanatát és ünnepeld magad, de ne szállj el nagyon, mert nagyon nehéz lesz visszatalálnod ismét a hétköznapokba, a halandó emberek közé!

IKREK (május 22.–június 21.)

Valakivel közös feladatot bíznak rád, a közöttetek történő együttműködés azonban igen-igen akadozik. A makacsságotok nem engedi ugyanis, hogy kicsit lejjebb adjatok az elveitekből, így azonban eleve el van rendelve a kudarc is. Mérlegelj, mi a fontosabb jelen pillanatban, az, hogy mindenáron tartsd magad az általad felállított gondolatmenethez, vagy hogy meghallgasd a másik felet és esetlegesen engedj neki is egy kicsit. Próbáld szem előtt tartani, hogy most nem a saját magad szórakoztatása a cél, hanem el kell végezned a feladatot, s el is kell majd számolnod vele. Próbáljatok közös nevezőt találni, mert csak úgy tudtot együttműködni!

RÁK (június 22.–július 22.)

Túl görcsösen szeretnél valakihez közelebb kerülni, egyelőre azonban egyre távolabb sodródsz tőle. Emiatt rendkívül el vagy keseredve, fogalmad sincs, milyen eszközt tudnál még bevetni a cél érdekében. Gondold végig, mi az, ami lenyűgözné az illetőt, de ne feledd: nem érdemes a saját értékrendedet az és önbecsülésedet feladni csak azért, hogy valakinek imponálj. Ha megnyered a személyiségeddel és önmagadért kerülsz hozzá közelebb, ám legyen, de ne akard mindenáron megszerezni őt. Nem is biztos, hogy hosszútávon megéri, így pedig hogyan fogsz később tükörbe nézni?! Csak addig menj előre, amíg az út sima, ha már túl sok a kockázat, inkább fordulj vissza!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Olyasfajta tehertől sikerül a mai napon végre megszabadulnod, ami hosszú ideje megkeserítette az életedet, azonban lehetőséget kapsz arra, hogy pontot tehess a dolog végére. Mostantól nem kell végre frusztrálnod magad, nem kell azon aggódnod, mikor és milyen véget fog érni az ügy. Fellélegezhetsz ugyan, de mégsem ereszthetsz le teljesen, hisz néhány utórengés még bekövetkezhet, s akkor is biztos lábakon kell állnod. Győződj meg róla, hogy az utolsó szálat is sikerült elvarrnod és nem lesz a későbbi életedre hatással, nem lesz ugyanis kellemes élmény ismét szembesülnöd a dologgal akkor, amikor már nem is számítasz rá!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Úgy érzed, kezd eluralkodni a káosz, nem nagyon tudod kontrollni a folyamatban lévő ügyeidet, s kezdenek viharfelhők gyülekezni a fejed felett. Épp ezért még azelőtt érdemes közbeavatkoznod, amíg nem késő, állíts fel egy logikus sorrendet és aszerint haladva igyekezz mindennek pontot tenni a végére. Úgy nem lehet sikerrel és hibátlanul abszolválni egyetlen feladatot sem, hogy mindig csak egyre többet és többet vállalsz magadra. Tanulj meg nemet mondani, mert a saját rovásodra vagy ennyire nagyvonalú. Még azelőtt húzd meg a határvonalat, mielőtt akaratodon kívül nagy galibát okozol!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Van valaki a környezetedben, akinek mindenáron bizonyítani szeretnél, ám azt veszed észre, hogy bármit teszel, nem tudsz megfelelni neki, mert valamilyen oknál fogva bizalmatlan veled szemben. Mivel ez téged rendkívüli módon frusztrál, egy idő után szinte csak az jár a fejedben, hogyan nyűgözd le az illetőt, egyfolytában azon kattog az agyad, mit tudnál tenni, amitől tátva marad a szája. Ne akard azonban az önbecsülésedet feladni és mindenáron, a saját határaidat túllépve bizonyítani neki, mert nem biztos, hogy hosszútávon megéri. Fogadd el, hogy nem tudsz mindenkinek megfelelni, szabadulj meg a görcseidtől, különben csak a saját közérzeted lesz még rosszabb.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Az utóbbi időben átestél a ló túloldalára, annyi mindent vállalsz magadra, amennyit szinte lehetetlen tejesíteni, ennek viszont meg is lesz a következménye, hisz a munkamániád kezd az egészséged rovására menni. Most kell behúznod a kéziféket és megálljt parancsolni magadnak, mert ha így folytatod, az nemcsak az eredményen fog meglátszani, hanem testi tüneteket is okozhat. Igyekezz lejjebb adni az önmagaddal szemben támasztott elvárásokból, nem kell mindenáron mindent elvállalnod, csakis olyasmire mondj igent, amiről úgy gondolod, hogy érdemes belevágni. Ne feledd, a munka nemesít, ám első az egészség!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Az utóbbi időben téged ért számos csalódás miatt meghúztál egy bizonyos határvonalat, nagyon nehezen engedsz közel bárkit is magadhoz, csak azokat a személyeket fogadod el, akikben már egyébként is vakon megbíztál és tudod, hogy soha nem okoznának csalódást neked. Nem érdemes azonban általánosítanod és mindenkit egy kalap alá venni, s bár senkinek ne szavazzal azonnal bizalmat, próbálj nyitottabb lenni és fogadd el azt, akit érdemesnek találsz arra. Ne aggódj, attól, ha kissé mélyebben megismerkedtek, hiszen azért még nem kell mindenáron kiteregetned az életed legapróbb részletét is, csupán arról van szó, hogy új kapcsolatokra tehetsz szert ezáltal. Győzd le a benned lévő gátlásokat és próbáld a határokat tágítani!

BAK (december 22.–január 20.)

Bár nem így tervezted a hétvégét, annak már az első napján az átlagosnál nagyobb kihívással kell szembesülnöd, ami azonnali és hatékony beavatkozást kíván. Most mindent tegyél félre, ezt a bizonyos ügyet helyezd a prioritási sorrend legtetejére és csak erre koncentrálj. Amennyiben ugyanis nem sikerül iejében megoldanod a helyzetet, jó eséllyel káosz uralkodhat el benned, és előbb-utóbb összecsapnak a fejed felett a hullámok. Ne ess kétségbe a felelősség súlyától, gondolkodj megoldáscentrikusan, és minden menni fog úgy, ahogyan nem is számítottál rá. Bízz a tudásodban és a tapasztalatodban, ne add fel az elején!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Hosszú ideje morfondírozol már egy bizonyos dolgon, ám a benned lévő félelem és kishitűség miatt egészen eddig nem mertél belevágni. Túl sok benned a kérdőjel, nem igazán érzed biztonságosnak a talajt, a gondolataid folyamatosan azon járnak, mi lesz, ha nem sikerül, hogyan fogsz elszámolni a saját lelkiismereteddel és hogyan fogsz felelősséget vállalni a saját környezeted előtt is. Így azonban nem fogsz egyről a kettőre jutni, amennyiben tehát valóban el szeretnéd érni a kitűzött célt és bele akarsz vágni egy új kalandba, teljesen át kell alakítanod a gondolkodásmódodat. Hinned kell saját magadban, de elsősorban bátorságra van szükség. Ha sikerült meggyőznöd magad, ne késlekedj elindulni, mert amit ma megtehetsz, nem biztos, hogy holnap is megteheted! Hajrá!

HALAK (február 20.–március 20.)

Teljesen ismeretlen szituációban találod magad, soha nem tapasztaltál még ehhez hasonlót sem, emiatt az első pillanatban szíved szerint azonnal felhúznád a nyúlcipőt és futásnak erednél. Mivel azonban izgatja a fantáziádat az, hogy mit lehetne kihozni a helyzetből, mindenképp érdemes maradnod és elmerülnöd az ügy részleteiben. Nem feltétlenül rejt a dolog negatívumokat, az is lehet, hogy teljesen új élményekkel gazdagodhatsz, mindehhez csak a kreativitásodat kell kibontakoztatnod. Ne félj semmitől, csak állj meg bátran a lábadon és nem fog megingatni a legnagyobb széllökés sem!