Einstein is megbukott – vagy hogy van ez? 10 híres személyiség, akinek a kudarctörténetei inspirálólag hathatnak ránk

Borítókép: Einstein is megbukott – vagy hogy van ez? 10 híres személyiség, akinek a kudarctörténetei inspirálólag hathatnak ránk Forrás: Getty Images
Ha a legnagyobbaknak sikerült túllépni rajta...

Amikor nem merünk meghozni egy komoly döntést, akkor általában a kudarckerülés, a bukástól való félelem tart vissza minket. Egy kutatás azt is kimutatta, hogy még a pókoktól sem rettegünk annyira, mint a kudarctól. Miközben azért minden okunk megvan rá, hogy legyőzzük ezt a félelmünket; és ha nekem nem hisztek, tanuljatok a világ legsikeresebb személyiségeinek kudarctörténeteiből. Mert senki sem ússza meg anélkül. És Einstein vagy Leonardo DaVinci kudarctörténetei arra inspirálnak minket, hogy a bennünket emésztő félelem ellenére próbáljuk meg. Jelentkezzünk arra az állásra, fussunk még öt kilométert, hívjuk el randira, akiért már évek óta titokban rajongunk. Mert ha a legnagyobbaknak sikerült a kudarcaik ellenére, akkor mi is elérhetjük ezeket az apró sikereket – a saját kudarcaink ellenére. Mi lett volna, ha a félelem örökre visszatartják őket??

Szóval jöjjön néhány híres kudarctörténet:

1. Michael Jordant, a világ egyik legjobb kosárlabdázóját kidobták a középiskolai kosárcsapatból.

2. Walt Disney újságíróként kezdte, de elbocsátották, merthogy „nem volt elég élénk fantáziája”. Utána számtalan vállalkozást alapított, ami mind csődbe ment, mielőtt rátalált volna a rajzfilmkészítésre.

3. Leonardo da Vinci sosem tanult meg igazán jól olvasni, ha ma élne, diszlexiásként diagnosztizálnák.

4. Steven Spielberget háromszor is kirostálták a filmművészeti egyetemről.

5. Whoopi Goldberget butának nevezték az iskolában (pedig csak diszlexiás volt), amit 17 évesen ott is hagyott, és csak egy sötét, drogos korszakot követően indult be a színházi, majd a filmes karrierje.

Forrás: Getty Images

6. Albert Einsteint tanárai “lassúnak” nevezték. A legendákkal ellentétben azonban nem bukott meg matekból, a gyenge franciatudásának volt betudható, hogy nem vették fel egy svájci iskolába.

7. Henry Ford első két autógyára csődbe ment.

8. Oprah Winfrey-t kirúgták az első tévés állásából, ahol hírműsort kellett vezetnie.

9. Sir James Dyson 5126 prototípussal lőtt bakot, mielőtt elkészítette az első porszívót.

10. Elvis Presley nem került be a Grand Ole Opry nevű countrykoncert- illetve rádióműsorba, sőt azt mondták neki, hogy menjen vissza teherautó-sofőrnek.

Olvass még több inspiráló kudarctörténetet! :)