Jön a hideg idő, na és? Irány a termálmedence és a szauna, méghozzá nem is akármilyen helyen!

Borítókép: Jön a hideg idő, na és? Irány a termálmedence és a szauna, méghozzá nem is akármilyen helyen! Forrás: Getty Images
Töltődj fel az őszi-téli napokon! – Ezentúl már hideg időben is lazíthatsz a Palatinuson!

Amikor beköszönt az ősz, kicsit elszomorodunk, hogy vége a meleg nyári időnek, a medencék melletti napozásnak, no meg a strandbüfének. Azonban a hideg időt sem szabad rögvest leírnunk, hiszen ilyenkor jön el az ideje a szaunázásnak, termálfürdőzésnek. Ha te is szívesen áldozol az őszi-téli wellness oltárán, akkor remek hírt hoztunk a számodra! A Palatinus fürdő ugyanis mostantól már ebben az időszakban is várja a látogatókat.

Nem csoda, hogy még zenei kincs is őrzi a hely nevét!

A Palatinus volt Budapesten az első olyan hely, ahol végre a szabadban is fürödhettek a vendégek. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai úgynevezett kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 négyzetméteres vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt, a Palatinus népszerűségét pedig nagyon jól mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épülete és az azóta is népszerű hullámmedence.

A strand műemléki védettség alatt áll, ezért amikor 15 éve a nagymedencét három részre osztották, figyelniük kellett arra, hogy egybefüggő maradjon a vízfelület. Így oszlott fel ezt követően úszó-, strand- és élménymedencére. Utóbbiban olyan elemeket találhatsz, mint a nyakzuhany, a látványszökőkút és a sodrófolyosó, így biztos, hogy mindenki megtalálja a legnagyobb kedvencét. 2013-ban ismét felújították a fürdőt; akkor a termálmedencén volt a sor, és vadi új óriáscsúszdákat építettek ki.

Mostantól pedig még több újdonsággal kecsegtetnek:

Nemrég újabb izgalmas változáson ment át a strand: júliusban kerültek átadásra az új fedett medencék a fürdő felújított főépületében. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamint hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence várja a vendégeket. Ha pedig szaunázni támadna kedved, kipróbálhatod a gőzkamrát, a különleges geotermikus szaunát és a finn szaunát is. Az OEP-beutalóval érkezők részére tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs-szolgáltatásokat biztosítanak, ha pedig futás után kapnál kedved a fürdéshez, a három órás futójegy tökéletes a számodra.

Most szeptembertől a beltéri medencéken kívül egy kültéri termálmedencét és egy kültéri, 26 fokos úszómedencét is kipróbálhatsz. Így minden adott egy kellemes kikapcsolódásra akár egyedül, akár családdal vagy baráti társasággal érkezel.

Már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk egy hűvös őszi napon!