Ez a kis kütyü segíthet a fájdalmas tejcsatorna-elzáródásban szenvedő kismamáknak

Borítókép: Ez a kis kütyü segíthet a fájdalmas tejcsatorna-elzáródásban szenvedő kismamáknak Forrás: babble.com
Mini vibrációs készülék, ami masszírozza a szoptatástól és elzáródástól fájó mellet.

A szoptatás során gyakori, hogy a kismamák fájdalmat éreznek a mellükben. Ennek egyik oka lehet a tejcsatorna elzáródása is, amelynek hírnökeként egy adott ponton elkezd fájni a mell, esetleg apró csomót is kitapinthatunk, s annak meleg a környéke. Az elzáródás mögött természetesen ott halmozódik a tej, ez okozza a kis csomót és a fájdalmat is, ahogyan jönne kifelé. Ha nem foglalkozunk vele, akár mellgyulladás is lehet belőle, és az sem ritka eset, hogy a folyamatot láz kíséri.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Érdemes a csomó körüli területet hideg vagy meleg borogatással kezelni attól függően, hogy mit érez kellemesebbnek a kismama. Valamint ujjaink segítségével óvatosan masszírozni lehet a csomó környékét.

Forrás: babble.com

Ez utóbbi helyett ajánl mostantól megoldást egy apró kis készülék, ami vibrálásával kellemesen fellazíthatja a csomó környékét, így apránként utat nyit a pangó tejnek. A LaVie névre hallgató kis kütyüt jelenleg 35 dollárért teheted a kosaradba az online shopokban. Íme, egy rövid kisfilm a megfelelő használatáról:

A tejcsatorna elzáródást okozhatja

Amikor minden rendben, a szoptatás igazán páratlan élmény tud lenni. Nézegess ízléses képeket szoptató menyasszonyokról!