Egy 7 éves kislány kihúzott egy Excalibur kinézetű kardot egy tóból – kalandfilmbe illő történet!

Borítókép: Egy 7 éves kislány kihúzott egy Excalibur kinézetű kardot egy tóból – kalandfilmbe illő történet!
Egy kisiskolás találta volna meg Artúr király rég elveszett kardját?

Emlékeztek Artúr király legendájára? Ennek egyik változata szerint a kardot, amely a viselőjét királlyá teszi, az Excaliburt a Tó Hölgye nyújtotta át az ifjú Artúrnak, ezzel jelezve, hogy ki a kiválasztott, akinek a brit trónon a helye. Később Artúr, amikor halálosan megsebesült, megpróbálta a kardját a tóba hajítani, de ezt a kardot nem lehet csak úgy eldobni. Végül egy kéz kinyúlt a tóból a kardért és elfogadta.

Már amikor gyerekkorunkban olvastuk ezt a történetet, akkor is felsóhajtottunk: milyen menő lenne, ha mindez egy lánnyal történt volna meg!

Nos, az álmunk a napokban vált valóra, amikor is a 7 éves Matilda Jones éppen ugyanannak a tónak – a Dozmary Poolnak – a fenekén bukkant rá egy kardra, ahova a legenda szerint az Excaliburt is vetették. Mindez Cornwall megyében történt Dél-Angliában. „Épp derékig ért neki a víz, amikor egyszer csak azt mondta, hogy egy kardot lát a tó fenekén" – mesélte a kislány apukája, Paul a The Sheffield Starnak.

"Persze én mondtam neki, hogy biztos csak valami filmforgatásból maradt ott; nem akartam abban a hitben ringatni, hogy az eredeti Excaliburról van szó."

A The Star által megkérdezett elemzők szerint a kard mindössze 20–30 éve készült.

Sebaj, szerintünk akkor is kell legyen valami jelentősége annak, hogy éppen Matildának került a kezébe a kard!

Nézegesd meg ezeket a fantasztikusan vicces fotókat is!