Egy kislány levélben kért II. Erzsébettől egy HATTYÚT... olvasd el, milyen cuki választ kapott a királynőtől!

Borítókép: Egy kislány levélben kért II. Erzsébettől egy HATTYÚT... olvasd el, milyen cuki választ kapott a királynőtől! Forrás: Getty Images
Egy ötéves brit kislány úgy döntött, hogy szeretne egy hattyút legalább egy hétvégére. És mit tehet egy hűséges brit alattvaló ilyen helyzetben? Ír a királynőnek és engedélyt kér tőle.

A kis Lyndsay Simpson levelét megírta a Buckingham-palotába, és hamarosan meg is kapta kérelmére a választ. Ha hattyúja nem is, de egy levele mindenképp lett a királynőtől, és azt élete végéig megőrizheti!

Lyndsay egyébként egészen pontosan azért döntött úgy, hogy a királynőtől kér engedélyt, mert úgy hallotta, hogy II. Erzsébet a jog szerinti tulajdonosa minden egyes hattyúnak az Egyesült Királyságban.

Lyndsay nagymamája elismerte a helyi újságnak, hogy a levelet nem a kislány fogalmazta, de ő írta alá, s biggyesztette mellé, hogy „5 éves”.

Betettük egy borítékba, megcímeztük és nem is gondoltunk rá többet
emlékszik vissza a nagymama.

Úgyhogy ők lepődtek meg a legjobban a váratlan válaszon, amely a Buckingham-palota helyettes közönségszolgálati koordinátorától érkezett. A levélben az állt, hogy a királynő tudomásul vette a kislány kérelmét. Ugyanakkor a tévhit, miszerint a királynő lenne a tulajdonosa az összes hattyúnak Britanniában, évszázadokra nyúlik vissza.

„Őfelsége fennhatósága csak a néma hattyúkra [ez egy hattyúfaj, igazából nem néma állatokról van szó – a szerk.] terjed ki, és csak a Temze folyó bizonyos területein élő hattyúk fölött gyakorolja ezt a jogát.”

A királynőre azonban inspirálólag hatott Lyndsay hattyúk iránti szeretete – áll a levélben –, ezért küldött neki egy kézikönyvet a hattyúszámlálásról, egy évente visszatérő brit tradícióról, amelynek során elfogják, megjelölik, majd szabadon engedik a hattyúkat.

Forrás: Getty Images
Tradicionális hattyúszámlálás (Swan Upping) a Temzén, Dél-Londonban

Szóval ha Lyndsay eredeti álma nem is teljesült, legalább életre szóló emléket kapott a királynőtől. Nem rossz...

Nézegess fotókat II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg fiatalkorából!