Nemes Jeles László befejezte második nagyjátékfilmjének forgatását

Borítókép: Nemes Jeles László befejezte második nagyjátékfilmjének forgatását Forrás: Laokoon Filmgroup
Az Oscar-díjas rendező új filmje, a Sunset 2018 nyarán kerül a magyar mozikba. Friss stábfotó!

A hétvégén, egész pontosan szeptember 2-án forgatták az utolsó képkockákat a Sunset című filmben. Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új mozija az első világháború előtti Budapesten játszódik 1913-ban, amikor is a fővárosba érkezik egy árvaházban nevelkedett fiatal lány, és nekiáll a családja után kutatni.

A Sunset forgatása június 12-én kezdődött és 53 napig tartott budapesti és vidéki helyszíneken. Az alkotók köszönik a lakosság türelmét – írja a sajtóközlemény. Egy közös stábfotó is készült a forgatás utolsó napján, íme:

Forrás: Laokoon Filmgroup / Hermann Ildi

A Sunsetben visszaköszön majd jó néhány arc, amit a Saul fiában is láthattunk; a főszerepben például Jakab Juli jeleskedik, aki mellékszerepben tűnt fel az Oscar-díjas filmben. Juli egyébként az Éva-olvasók számára is ismerős lehet, mivel ő szerepelt a 2013. novemberi lapszámunk címlapján és divatanyagában.

Forrás: Éva magazin / Lábady István
Jakab Juli az Éva címlapján, 2013. november.
Forrás: Éva magazin / Lábady István
Jakab Juli mint az Éva divatmodellje, 2013. november.

Ismerős lehet még a másik főszereplő, Vlad Ivanov arca; a román színészt többek között a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmben láthattuk, amely 2017-ben Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban.

Vlad Ivanov a ''4 hónap, 3 hét, 2 nap''-ban

A stáb tagjai közül is sokan ugyanazok, mint az Oscar-díjas filmben: az operatőr Erdély Mátyás, a díszlet- és a látványtervet ezúttal is Rajk László készítette, a hangmérnök pedig Zányi Tamás. Mindegyikük számtalan nemzetközi szakmai díjat nyert a Saul fiában végzett munkájáért. Ez a film is a Laokoon Filmgroup gyártásában készült, akár a Saul.

Laza szálakkal ugyan, de azért ide kapcsolódik ez a galéria: