„Ne nevezzenek ikonnak, csak egy anya vagyok” - 10 érdekesség Diana stílusáról, amit eddig talán még nem is hallottál

Borítókép: „Ne nevezzenek ikonnak, csak egy anya vagyok” - 10 érdekesség Diana stílusáról, amit eddig talán még nem is hallottál
A glamour hercegnőjére emlékezünk.

1. A nyolcvanas és kilencvenes években Diana hercegné volt a világ legtöbbet fényképezett nője. Bármilyen ruhában jelent meg, az mindig szóbeszéd és kritika, csodálat és utánzás tárgyáva vált.

2. Ám a stílusát ő sem találta meg olyan könnyen, Anglia elvesztett hercegnéje csak életének utolsó szakaszában teljesedett ki igazán, ami az öltözködést illeti.

3. Diana esküvői ruhája legendás. A hercegné ruhája teljes egészében brit tervezésű volt, taftselyemből és antik csipkéből készült buggyos ujjakkal és 10 réteg alsószoknyával. A fátyol 7 méter hosszú volt, és 10 ezer gyöngy díszítette.

4. A ruha egyébként 3 hónapig készült egy paparazziktól nyüzsgő műhelyben, de a nagy napig mégsem sikerült semmit kiszivárogtatni.

Szép, elegáns, elbűvölő, nagyon stílusos és csodálatos anya.
Jackie

5. Diana stílusát az évek során részben az is formálta, hogy a legnevesebb divatmagazinok munkatársai adtak neki öltözködési tippeket.

6. Az igazi változást Károllyal való válása hozta meg számára. Az angol rózsából globális stílusikon lett, bár ez a változás már kicsit korábban elkezdődött. A fordulópontot az az ominózus piros Valentino-koktélruha jelentette, amelyet őfelsége egy hivatalos franciaországi látogatáson "merészelt" viselni, cserbenhagyva az angol divatházakat.

Nagyon karizmatikus személyiség volt, és nem csak azért, mert hercegnő volt. Mindig figyelt másokra és együttérzett velük.
David Sassoon

7. Valentino szerint pedig a ruhái soha egyetlen nőnek sem álltak olyan jól, mint Dianának.

8. De nem csak Valentino rajongott érte, a hercegnő kegyeiért sorban álltak a tervezők. Ebben közrejátszott az is, hogy teste olyan karcsú volt, akár egy modellé, részben az úszás, részben sajnos a bulimia miatt, amit ő is elismert.

9. Diana egyik legnagyobb kedvence mégis Versace volt, a köztük lévő párhuzamok pedig egészen különösek. Mind a ketten 1997 nyarán haltak meg, alig néhány hét különbséggel. Gianni temetésén Diana egy arany medúzát ábrázoló, a tervező által neki ajánlott táskát viselt.

Mindig az volt az érzésem, hogy pontosan tudja, hogyan lehet a divatot néma nyelvként használni. Hagyta, hogy a ruhái beszéljenek helyette, amikor ő nem beszélhetett
John Galiano.

10. Párizsban bekövetkezett halála után a Christie's aukciósház számos olyan darabját árverezte el jótékonysági célra, akik Diana kedvencei voltak.

Kétségtelen Diana igazi stílusikonnak számított, de közeli barátai sosem felejtették el megemlíteni, hogy anyaként mégnagyobb példakép volt. A család legédesebb közös fotót visszanézni pedig tényleg szívszorító!