Annie Leibovitz lefotózta a láthatatlan embert, méghozzá sokszor

Borítókép: Annie Leibovitz lefotózta a láthatatlan embert, méghozzá sokszor Forrás: Moncler
Érdekes projektbe vágott bele Annie Leibovitz fotóművész és Liu Bolin kínai akcióművész közösen: a Moncler luxus ruhamárka felkérésére testfestés segítségével érték el, hogy Bolin beleolvadjon a környezetébe, Leibovitz pedig fotókat készített róla.

A fotókon Bolin egy Moncler-hóruhát visel, s tökéletes a mimikrije: teljesen egybeolvad az őt körülvevő tájjal.

A fotósorozat a márka 2017. tavaszi és őszi kollekcióját promózza. Az első fotók ezért a melegebb évszakokhoz alkalmazkodva készültek, és irodalmi ihletéssel is bírnak – lásd a könyves installációt. A második kampányhoz sarkvidéki környezetben készültek a fotók – a Trónok harca-rajongók bizonyára már felismerték Izland jeges díszleteit. Itt érvényesülnek ugyanis igazán a Moncler sportruháinak adottságai.

Liu Bolin, ez a világhírű, két lábon járó kaméleon a 90-es évek vége óta valósítja meg performanszait Kínában, illetve az egész világon. A legrégebb óta “Hiding in the City” (Elbújni a városban) című fotósorozata fut, amelyet kezdetben egy kínai művészfalu lerombolása elleni tiltakozásnak szánt. Azóta más helyszíneken is megmutatta „eltűnő művészetét”, és változatos nemzetközi divatkampányokban is részt vett. A 44 éves művész jelenleg Pekingben él.

Annie Leibovitzot nem kell bemutatnunk; ő a világ egyik legismertebb divat- és portréfotósa. A Vanity Fair állandó munkatársának számos megkapó és/vagy ellentmondásos projekt fűződik a nevéhez.