10 séf, 10 kulináris kaland - Őszi gasztrokalandok a Spirit Hotelben

10 séf, 10 kulináris kaland - Őszi gasztrokalandok a Spirit Hotelben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szeptember és november között tíz alkalommal adnak személyesen is ízelítőt konyhaművészetük legjavából az ország neves séfjei és gasztronómiai szakértői a Spirit Hotelben.

A szombatonként megrendezésre kerülő „Ízek, Séfek, Élmények” elnevezésű színvonalas programsorozaton testközelből ismerkedhetünk meg a hazai kulináris élet kiválóságaival, akik ínyencfogásaikon keresztül átfogó képet adnak a magyar gasztronómia legfrissebb divatjairól és elkövetkező trendjeiről. Az őszi gasztrokalandokra a szálloda nem csak saját, hanem külső vendégek számára is asztalfoglalási lehetőséget biztosít.

A kitűnő színvonalú szolgáltatásairól, gyönyörű környezetéről, pazar fürdőjéről és egyedülálló, spirituális rituálékkal kombinált modern gyógykezeléseiről Európa-szerte híres wellness hotel a gasztronómia terén is folyamatosan kimagasló élményeket nyújt vendégeinek már a megnyitása óta. A Michelin Guide tekintélyével vetekedő Gault&Millau étterem- és szállodaértékelő kalauz ezt 2015-ben azzal ismerte el, hogy Magyarország legjobb wellness szállodájának választotta a Spirit Hotelt. A szálloda éttermében, az Onyxban nagy gonddal ügyelnek rá, hogy ennek a hírnévnek nap mint nap megfeleljenek, és a gasztronómiai élet élenjáró szereplőjeként rendszeresen elbűvöljék vendégeiket különféle kulináris attrakciókkal. Ennek szellemében született meg az „Őszi gasztrokalandok” ötlete is, amely során az Onyx főszakácsa neves séfeknek adja át a fakanalat azért, hogy a Spirit vendégei személyesen is megismerkedhessenek a magyar gasztronómia legjobbjaival, és hiteles képet kapjanak a legfrissebb kulináris trendekről.

Az ötcsillagos sárvári szálloda meghívására 10 héten keresztül 10 kiváló séf és gasztronómiai szakértő veszi birtokba a hotel konyháját. A séfek az ilyen „vendégszereplésekre” megkülönböztetett figyelemmel készülnek fel, és néha hetekig is eltart, amíg tökéletesre csiszolják azt a menüt, amelyet a vendégeknek majd felkínálnak.

Olyan neves séfek és szakértők fogadták el a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior meghívását, mint Tóth Pál, a Kővirág étterem séfje, Mizsei János, a Mák Bisztró szakácsa, Jókuti András, a Világevő blog szerzője, Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’oro tulajdonosa, Bíro Lajos, a Bock Bisztró konyhafőnőke, valamint Macsinka János, a Macok Bisztróból, Jahni László, a Kistücsök Étteremből, Orosz Gábor, a KIOSK-ból, és Bernáth József Art Cateringtől. Az őszi gasztrokalandokban természetesen részt vesz Borda Attila, a Spirit Hotel séfje is, akinek főztjében megjelenik mindaz a könnyedség, harmónia és kifinomult elegancia, amely minden elemében jellemzi a sárvári szállodát.

Őszi gasztrokalandok 48.500 Ft / fő /éj ártól
További információ: spirithotel.hu

10 rosszkedvűző tévésorozat, amiben mellesleg erős női karakterek is szerepelnek

Néha ilyen jófajta minőségi, csajos tévésorozatokra is szükség van, lássuk be.

Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft