3 önvédelmi mozdulat, amit minden nőnek ismernie kell

Borítókép: 3 önvédelmi mozdulat, amit minden nőnek ismernie kell Forrás: camillestyles.com
Lehet, hogy nem szeretünk belegondolni, de nagyon is fontos, hogy képesek legyünk megvédeni magunkat, ha a szükség úgy hozza!

Azzal együtt, hogy természetesen mindannyian igyekszünk elkerülni a veszélyes élethelyzeteket, ma már egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy egyik percről a másikra nem kerülünk majd olyan szituációba, ahol kénytelenek leszünk megvédeni önmagunkat. Ha úgy érzed, hogy veszélybe kerültél, és lehetőséged nyílik rá, hogy elmenekülj, akkor egyértelműen ez a legjobb megoldás: akár minden holmidat hátrahagyva fuss, amíg biztonságos helyre nem érkezel, esetleg megbízhatónak tűnő emberek közé. Ha azonban már nagyobb a baj, és nincs túl sok sanszod arra, hogy kereket oldj, akkor is meg kell találnod a módját az időhúzásnak, a figyelemelterelésnek, hogy esélyed legyen távolodni a helyszínről.

Egy profi amerikai női páros – Jarrett Arthur és Jennie Trower –, önvédelmi oktatásából vettünk át most néhány igen hasznos mozdulatot. Ők kifejezetten a nők, az anyák önvédelmi oktatására szakosodtak, és akik egyebek mellett még Ellen DeGenerest is igyekeztek megtanítani néhány fogásra. Lássuk, melyek azok a mozdulatok, amelyeket bárki el tud sajátítani és használni is!