Nem akarok több gyereket, több időt szeretnék! – Őszinte beszélgetés egy barátnőmmel

Nem akarok több gyereket, több időt szeretnék! – Őszinte beszélgetés egy barátnőmmel
Forrás: getty images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

"

"Az arcán szinte szemmel látható a megkönnyebbülés jele, hogy mindezt teljesen őszintén elmondhatja valakinek, aki nem veti meg érte."

A legjobb barátnőmnek most 4 éves a kisfia. Emlékszem, mindig is ő volt az a lány a gimiben, akiről egytől-egyig mind azt gondoltuk, hogy biztosan fantasztikus édesanya lesz. És az is lett, mi több: a gyerekek iránti elkötelezettségét a pedagógusi pálya választásával is megmutatta nekünk. Mikor Zsombi még a pocakjában volt, arról faggattam, mit érez abban a boldog állapotban, vajon hány gyereket lát maga körül mondjuk 5 éven belül. Azt mondta, majd az idő és a sors eldönti, hogy hány gyerekük lesz, egyelőre csak arra fókuszál, hogy a hamarosan születendő csöppséggel kiegészülve igazi családdá váljanak.

Nos, ez mára nagyszerűen sikerült, hiszen öröm rájuk nézni, a szülők csak úgy sugároznak a kis büszkeségük mellett. Pár hete ismét találkoztunk, barátnőm most a kicsit az apukájára hagyva jött el velem kimozdulni a városba, ahol nagyokat sétálva és egy sütit elmajszolva kezdett neki a mondanivalójának. Meg kell mondjam, nagyon elgondolkodtam a hallottakon.

Kép
forrás: getty

Úgy érzem, nem akarok több gyereket, inkább csak több időt szeretnék!

- hangzik el a mondat egy nagy sóhajtás kíséretében.

Arra gondolsz, hogy nem jut elég időd magadra vagy egymásra a férjeddel? – csak erre tudtam hirtelen gondolni. Aztán megmagyarázza, miről is van szó valójában.

Sokat beszélgettünk Mikivel arról, hogy legyen-e második gyerek. Tudod, hogy van ez: amikor összejöttök, mindenki azzal jön: mikor lesz az esküvő? Aztán azzal, hogy mikor jön a kis trónörökös? Most pedig, hogy Zsombi már 4 éves lett, állandóan azt hallom magam körül, hogy „itt lenne az ideje egy kis tesónak, Timikém”. Sőt, volt már olyan is, hogy elhangzott az „úgyhogy húzzatok bele” kifejezés is.

Ezen a ponton megjegyzem, hogy milyen tapintatlanságnak tartom, ha valaki ilyen szövegekkel mászik bele egy nő képébe, hiszen fogalma sem lehet róla, mi zajlik éppen benne, esetleg min ment már keresztül eddig a gyerekvállalás kapcsán. Barátnőm helyesel, de aztán máshonnan közelíti meg a témát.

Kép
forrás: getty

Nem azért nem akarok több gyereket, mert szerintem egy is elég vagy mert önző vagyok, és nem is egészségi probléma van a háttérben. Pusztán arról van szó, hogy akárhányszor átrágjuk magunkat a témán, mindig ott lyukadunk ki, hogy fogalmunk sincs, mi lesz később, és hogy örülünk, ha Zsombinak képesek leszünk mindent megadni, ami tőlünk telik. Szeretnénk, ha még többet kaphatna belőlünk, ha még több időt tölthetne velünk úgy, hogy csak vele és egymással foglalkozunk. De vajon menne ez plusz egy gyerekkel is?

- szakad ki belőle a gondolat.

Hosszasan bámulok magam elé és észreveszem, hogy az arcán szinte szemmel látható a megkönnyebbülés jele, hogy mindezt teljesen őszintén elmondhatja valakinek, aki nem veti meg érte. Teljesen felfokozott állapotba kerül a témától és gyorsan ki is egészíti az előbb elhangzottakat:

Arról nem beszélve, hogy úgy érzem, neki adtuk minden szeretetünket, és mindketten tartunk attól, hogy egy második gyereknek már nem jutna ugyanennyi belőlünk, a figyelmünkből, a törődésünkből, nem utolsósorban az időnkből. Szerinted hülyék vagyunk?

Kép
forrás: getty

Nem tudom a választ, és a „mi lenne, ha” kérdéssel kapcsolatban sem látok a jövőbe. Megnyugtatom, hogy szerintem nem őrültek meg, és hogy hiszi vagy sem, számtalan szülő küzd ilyen dilemmával. Még talán azt is hozzáteszem, hogy csak az érzéseikre és egymásra hallgassanak, abból baj nem lehet. Aztán rendelek magunknak még egy szelet sütit.

Érezted már úgy valaha, hogy
Előfordult már igen. Még nem tudom lesz-e folytatás.
Soha! Mindig is több gyereket akartam.
Ezt csak addig érzik így a szülők, amíg a második baba meg nem érkezik.
Megosztom az eredményt
Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden

Meglepő hatása van ennek a gyümölcsnek!

Napi horoszkóp február 19.: a Rákok optimizmusukkal oldják meg a kialakult helyzetet, a Mérlegek változásra vágynak

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Napi horoszkóp február 18.: a Bikák elképesztő sikereket érnek el, a Skorpiók könnyen népszerűvé válhatnak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópod is!

Beismerő vallomás: 6 önös érdek, amiért örülök, ha a férjem néha nincs otthon

Néha kell egy kis szabadidő! Aki mást mond... annak nincs igaza, és punktum.

Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

7 dolog, amit mindenképp nézz meg az autón vásárlás előtt, ha édesanya vagy

Anyaként jövünk csak rá igazán, mennyit nyom a latba, ha a valódi igényeinkhez választunk magunknak autót.

Napi horoszkóp február 16.: a Szüzek kitartanak a céljuk mellett, a Skorpiók végre kikapcsolódhatnak

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ma is izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól érkeznek!

Kipróbáltuk az új közautó szolgáltatást, hogy neked már ne kelljen azon pánikolnod, például miért nem tudsz elindulni

Január közepe óta lehet használni a Mol carsharing szolgáltatását, így már azok is autóval mehetnek be dolgozni, akiknek egyébként nincs saját kocsijuk. Mint nekem! Igaz, nekem még jogsim nincs, viszont van egy erre (is) alkalmas fickóm, aki elvezeti helyettem az autót, ha épp szükség van rá. A napokban együtt próbáltuk ki, hogyan is működik ez a szolgáltatás az életben. Mert épp szükségünk volt rá…

A bőrönd, ami túl gyorsan cserélt gazdát – avagy így (ne) lomizzon manapság az ember!

Kinek van kedve vitázni az önjelölt "halomőrökkel" egy kupac szemét fölött, nem igaz? – kolléganőnk vicces története egy lomtalanításról.

Napi horoszkóp február 15.: a Kosok segítőkészségükről híresek, a Rákok hihetetlen sikereket érnek el

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek ugyanis a csillagok!

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft