Akit esetleg érdekel, miféle filmet mutatnak be heteken belül a Trónok harca Tyrionjának főszereplésével…

Borítókép: Akit esetleg érdekel, miféle filmet mutatnak be heteken belül a Trónok harca Tyrionjának főszereplésével…
Peter Dinklage nemcsak fantasy filmekben tud, és nem is csak ott akar.

A hányatott sorsú Tyrion Lannister karaktere és életútja annyira beleivódott a rajongókba, hogy nehéz elképzelni az ezt játszó színészt teljesen más szerepben. Pedig a 48 éves Peter Dinklage már jó néhány moziban bizonyította a tehetségét, s ezek többségében nem sok köze volt a sárkányokhoz, és ál-brit akcentussal sem kellett beszélnie (tekintve, hogy az amerikai New Jersey államból való).

Most szeptemberben mutatják be legújabb filmjét, egy sci-fi-t Rememory címmel. A film alaptémája ismerős lehet az Egy makulátlan elme örök ragyogásából vagy a Black Mirrorból – egy olyan vállalkozást mutat be, amely rögzíti és eltárolja az emberek memóriáját. Peter a cég Basil Pine (Fenyő Bazsalikom?) nevű ügynökét játssza. A teaser trailerben, amely a műfaján belül elég ütősre sikerült, Basil felkeresi egy ügyfelét, de annak nővére közli vele, hogy a nő nemrég öngyilkos lett.

– Egy pillanat – mondja Basil, amikor a nővér már-már rácsukná az ajtót – megvan nekünk a memóriája.

A Rememoryban szerepel még Julia Ormond, Martin Donovan és Henry Ian Cusick is, s a 27 évesen balesetben elhunyt Anton Yelchinnek ez az egyik utolsó alakítása. Itt egy „rendes” trailer is:

Szeptember 8-tól látható az amerikai mozikban, itthon még nincs kitűzve a bemutató dátuma.