Ilyen lenne, ha híres filmrendezők készítenék a kedvenc főzős videóinkat

Borítókép: Ilyen lenne, ha híres filmrendezők készítenék a kedvenc főzős videóinkat Forrás: mymodernmet
Jöjjenek a filmes effektek, fröccsenjen a... paradicsomszósz! Ja, hogy ez egy receptvideó?

Régóta bebizonyosodott már, hogy a főzés legalább annyira művészet, mint megrendezni és leforgatni egy filmet. Ha jól gondoljuk, nem csak mi vagyunk odáig az egyperces internetes főzős videókért, amelyeket a Facebookon vagy más közösségi platformon pár pillanat alatt megtekinthetünk, hogy aztán azokat alapul véve számos finomságot rittyenthessünk az asztalra. Ezeket a videókat nézve talán még az is kedvet kap egy kis főzőcskéhez, aki amúgy nem annyira mozog otthonosan a konyhában.

Nos, van egy jó hírünk a főzős videók és egyben a filmek szerelmeseinek! David Ma ételművész 4 olyan kisfilmet forgatott, amelyben a receptek egy-egy híres filmrendező stílusában mutatják be az ételek elkészítését.

Olyan nagy nevekről van szó, mint a Grand Budapest Hotel és a Holdfény királyság című filmeket jegyző Wes Anderson, a Ponyvaregény és a Django elszabadul filmek erőszakot láttatni szerető Quentin Tarantinója, a Transformers sci-fi-kről is híres Michael Bay vagy a Gravitáció című mozi rendezője, Alfonso Cuarón.

Ezekben a kisfilmekben repül a tojás, fröccsen a vér... bocsánat, a paradicsomlé, és roppan a spagetti. Nyugi, azért még nem korhatárosak!

S'mores: avagy egy igazi amerikai édesség pillecukorral, Wes Anderson stílusában:

Paradicsomos spagetti húsgolyókkal, ahogyan Tarantino készítené:

Ki kér egy kis waffelt, avagy gofrit, a'la Michael Bay?

Hogyan is élnénk túl egy isteni finom palacsinta nélkül? Alfonso Cuarón valahogy így készítené el: