Ilyen szépen anya még nem beszélt a striáiról! Valahogy így kéne büszkén vállalni a testünket...

Borítókép: Ilyen szépen anya még nem beszélt a striáiról! Valahogy így kéne büszkén vállalni a testünket... Forrás: @allisonkimmey
Mik ezek a csillogó csíkok a hasadon, mami?

Az alábbi beszélgetés egy átlagos anyuka és kislánya között zajlott néhány hónapja a strandon. A kicsi az édesanyja hasáról és a testén fellelhető csíkok felől érdeklődött, és hogy a kíváncsiságát kielégítse, anyukája igazán frappáns és testpozitív szemléletű választ adott a gyereknek. A történetét megosztotta az interneten, azóta pedig több mint 20 millió ember olvasta és kedvelte világszerte. Ez adott lendületet az anyukának arra, hogy önmagunk szeretetéről, a testünk elfogadásáról írjon könyvet más szülőknek, segítve ezzel őket abban, hogy miként kommunikáljanak a gyerekeikkel a témáról.

Forrás: @allisonkimmey
Egy kedves illusztráció a Glitter Stripes című könyvből

- Neked miért ekkora a hasad, mami?

- Hogy érted ezt kicsim?

- Ezek a csíkok, ezek mik rajta? (Mutat a hasamon lévő striákra.)

- Ó, ezek? Ezek anya striái.

- Hogy kerültek oda?

- Amikor kicsit nagyobb voltam mint te, hirtelen nagyot nőttem és elkezdtek megjelenni. Néhányuk pedig akkor került oda, amikor a pocakomban voltál. (Kíváncsian nézegeti őket.) Látod milyen fényesek és szikrázóak? Hát nem szépek?

- De, nekem ez tetszik a legjobban, olyan szépen csillog! Nekem mikor lehet ilyenem?

- Ó, majd lesznek neked is ilyenjeid, ha kicsit idősebb leszel szívem!

Nagyon is számít, hogy miként beszélünk a lányainknak a testünkről. Csakis rajtunk áll, hogy később hogyan fognak viszonyulni a saját testükhöz. Folytatni akarjuk a megszégyenítést, amellyel a társadalom megbélyegez, vagy megtanítjuk őket arra, miként tudják magukat elfogadni és szeretni? Én ez utóbbit választom.
Forrás: @allisonkimmey
Allison a kisfiával a strandon

Allison két gyerek anyukája, és ahogyan saját oldalán is megírta, szinte egész életében küzdött a túlsúllyal. "12 év az életemből kizárólag arról szólt, hogy a méreteimmel foglalkoztam" – írja az édesanya. Bevallása szerint még az esküvőjére lefogyott álomalakjával sem volt elégedett, annyira kövérnek látta magát. "2012-ben megszületett a lányom, és ekkor volt egy gondolatom: csak nehogy felnőve olyan legyen, mint én. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy sürgősen változtatnom kell a szemléletemen, nemcsak a magam és a családom, hanem a gyerekeim kedvéért is". A következő 3 évben Allison jókora önismereti munkát végzett, ahogy mondja, szinte minden értékes önsegítő könyvet elolvasott, számos kurzusra járt és némi spiritualitást is csepegtettek hozzá. Ez kellett ahhoz, hogy megszülethessen az a nő, aki ma már asszonyok százezreit inspirálja történetével és "Glitter Stripes" (Csillogó csíkok – nem hivatalos fordítás – a szerk.) című könyvével.

Nem az dönti el, hogy szeret-e a kislányom, hogy mennyi rajtam a fölösleg, vagy hogy kövér vagyok-e. Egyszerűen csak szeret. Feltétel nélkül. Emlékeztessétek magatokat rá, hogy szeretve vagytok, akárhogyan néztek is ki
írta egyik Instagram-posztjában Allie.

Allison története sokunk számára inspiráló lehet, hiszen azt sugallja nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk nőknek, anyáknak vagy leendő szülőknek is, hogy csak úgy lehetünk őszintén boldogok, ha végre megtanuljuk elfogadni önmagunkat, legyük akár soványak vagy éppen túlsúlyosak. És amint az alábbi kép is bizonyítja, Allie kiválóan érzi magát a bőrében. Miért ne tehetnénk így mi is?

Forrás: @allisonkimmey
Csak úgy sugárzik a boldogság az anyukáról