„A sok nevetés megszépít” - Interjú Kecskés Karinával

Borítókép: „A sok nevetés megszépít” - Interjú Kecskés Karinával
Gyönyörű nő, színész, háromgyerekes édesanya – és mindig van a tarsolyában egy-két életmentő szépségtipp. Kifaggattuk!

Mesélnél nekünk a reggeli és esti arcápolási rutinodról?

Az első dolgom reggel, hogy hideg vízzel megmossam az arcom, hogy az új napot tiszta szemmel köszöntsem. Utána megiszok egy pohár vizet. Mindig használok arckrémet. Este ügyelek arra, hogy lemossam a sminkemet és frottírtörülközővel átdörzsölöm az arcom.

Milyen típusú a bőröd? Jól bírja a mindennapok kihívásait?

Száraz bőröm van, főleg télen fontos, hogy kézkrémet és testápolót használjak. A gyerekek óta a szaglásom kifinomultabb lett, az erős parfümöket és illatosított tusfürdőket nem bírom. Mivel folyton időhiányban szenvedek, nem szeretek kísérletezgetni: igyekszem a legjobb minőségű termékeket használni, amelyekben megbízom.

Mivel kényezteted magad legszívesebben, ha épp van rá időd?

Igazi feltöltődés egy kád meleg vízben olvasni. Utána testápoló krémmel bekenem magam tetőtől talpig, amitől szinte újjászületek.

A családtagjaidnak vannak különleges bőrápolási igényei?

A lányom szereti a finoman különleges illatos tusfürdőket, sőt neki már a termék csomagolása sem mindegy. A fiamnak az a legfontosabb, hogy színes habtengerré változtassa a fürdővizet. Ha nem vagyok résen, képes egy egész flakon habfürdőt beleönteni a kádba. A legkisebb fiamnak nagyon érzékeny a bőre, a pelenkától kipirosodik a popsija és a combhajlatai, sokat kell krémeznem. Örülök neki, hogy a Mixa termékek most elérhetőek lesznek a drogériákban, ahova amúgy is járok, így időt takarítok meg. Egyik legnagyobb kedvencünk a testre és hajra egyaránt alkalmazható tápláló, tisztító fürdőgél – mivel az illatanyaga természetes, a családom bármely tagja használhatja. Nem kell például azon izgulnom, hogy a párom figyelmetlenségében az én női samponommal tisztálkodik.

Mi volt a legjobb tanács, amit a szépséggel kapcsolatban kaptál?

A népmesékből tanultam a legtöbbet: homlokomon ragyogjon a nap, két mellem között a hold, arcomon és a két szememben világítsanak a csillagok. Ha nevetek, rózsák hulljanak a számból, ha sírok, igazgyöngyök peregjenek a szememből, földig erő aranyhajam legyen és aranyfolyó fakadjon lépteim nyomán.

Hiszem, hogy az arcra ráíródik az ember élete, én szeretem, ahogyan az én arcom változik, büszke vagyok rá. A sok mosoly és nevetés tuti jót tesz nemcsak a léleknek, de a szépségnek is. Szeretnék a három gyerek mellett is természetesen és jól kinézni. A szememet festem, kontúrceruzát és szempillaspirált használok, szájfényt és pirosítót, vékony alapozót. A többi a gének és az életem története, amit az arcomon hordozok.