Felkavaró szuperhőst rajzolt egy kölyök, ami azóta hogy, hogy nem, önálló életre kelt a neten

Borítókép: Felkavaró szuperhőst rajzolt egy kölyök, ami azóta hogy, hogy nem, önálló életre kelt a neten Forrás: twitter
Alig várjuk, hogy elkészüljön az első képregény Janetről!

Minden gyereknek van szuperhősrajongó korszaka, és köztudottan egyre inkább a lányoknak is; a női szuperhősök, például a Wonder Woman vagy Jessica Jones felbukkanása egyre több női példaképet állít a képregény- és szuperhősfilm-rajongók elé. Most azonban olyasmi történt, amire eddig nem nagyon volt példa: egy kiskorú szuperhősrajza egyre népszerűbb a neten, mind több rajongója van, s sorra születnek róla újabb és újabb vizuális ötletek.

Úgy kezdődött, hogy valamikor augusztus elején egy anyuka kiposztolt egy gyerekrajzot ezzel a szöveggel:

A gyerekem művészeti táborban volt ma. Többek között azt a feladatot kapták ott a gyerekek, hogy rajzoljanak le egy új szuperhőst. Az enyém ezt rajzolta
írja egy szülő a Twitteren, gondosan kifelejtve a történetből a gyerek nemét.

A kissé véres festményt a következő képaláírással látta el az ifjú művész: „Janet hatalmas ollókkal vágja ketté az embereket (ő csak saját maga számára hős)”.

Később Luca a divatmúzeumban is megörökítette Janetet, és azt is megemlítette, hogy „a bal keze egy ág, amellyel jól lecsapja a bunkókat”.

Több se kellett a twitterezőknek: azóta is csak úgy özönlenek a Janet-imidzsek. Nézzétek a galériát: