Bor, mámor, Budai Vár: a fesztiválszezon szeptemberben is folytatódik

Borítókép: Bor, mámor, Budai Vár: a fesztiválszezon szeptemberben is folytatódik
Európa legszebb borünnepén, a Budapest Borfesztiválon neked is ott a helyed, ha van még kedved idén egy utolsó, nagy fesztiválélményhez.

Szeptember 7-én nyitja meg kapuit és zárja le az idei fesztiválszezont a Budapest Borfesztivál, amelyet már 26. alkalommal élvezhetünk a Budai Várban. Lehet, hogy emlékeid szerint ez nem zenei fesztivál, ám érdemes ismét kilátogatnod a barátokkal vagy a pároddal, mert idén a közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer bora mellett a muzsika is nagy hangsúlyt kap.

Forrás: Szigetváry Zsolt

Az igazi fesztiválhangulatról a nagyszínpad és a három pódiumszínpad rengeteg fellépője gondoskodik majd. A négy nap zenei programját más-más stílus ihlette, a zenékhez passzoló italokat is lesz lehetőség végigkóstolni. A nyitó napon a könnyűzenéé a főszerep, ekkor koccints egy könnyed, gyöngyöző pezsgővel! Pénteken hallgass világzenét egy karakteres rozéval. A szombati Magyar Jazz napján kicsit lassíts, hogy elmélyülhess a dallamokban és a fehér borok ízvilágában. Feltétlenül tartalékolj vasárnapra is, hiszen ekkor következik a folklórnap sok népzenével, néptánccal és szüreti felvonulással. Mi más illene a gyökereinket idéző hangulathoz, mint a jóféle magyar vörösbor!

A rendezvény fő támogatója, a SPAR is izgalmas programokkal és sok kedvezménnyel készül az eseményre. A SPAR standja a Savoyai teraszon lesz, itt beszerezheted a 20 százalékos kuponodat, amit a Regnum Grillmobilnál válthatsz be. Majd kóstolhatsz SPAR Válogatás borokat is, amelyekből minden negyedik pohár ajándék. Egy kis grillhangulat vár majd a Hunyadi udvaron, ahol a SPAR Grillmobilja parkol. Az ízletes menüben lesz Regnum grill dog, grill kolbász, tépett malac burger, könnyed málna- és bodzaszörppel.

Ha augusztus 24. és szeptember 6. között a SPAR-ban vagy az INTERSPAR-ban jársz és tízezer forint fölött vásárolsz, a kasszánál kérd az 50 százalékos kupont. Ezzel fél áron válthatod meg napijegyed! Aztán szeptember 6-án vedd kezedbe a SPAR Borkatalógus kiadványát, amelyben több mint kétszázféle bort találsz kedvezményes áron. Így, mire a fesztiválra megérkezel, otthon leszel e nemes italok világában.

https://aborfesztival.hu/