A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

Borítókép: A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják
A brit fitneszblogger frappáns képmontázsok segítségével hasonlítja össze a különböző egészséges és egészségtelen kaják kalóriatartalmát.

Lucy Mountain brit fitneszbloggernek fontos üzenete van a diétázók számára; az Instagram-oldalán arra próbálja rávenni őket, hogy ne csak a bevitt táplálék kalóriatartalmát nézzék. Merthogy nem feltétlenül az az “egészséges”, ami kalóriaszegény!

Forrás: Instagram
Ő Lucy

Ugyanakkor a blogger is híve a diétaközhelynek, miszerint semmit ne zárjunk ki az étrendünkből; mértékkel bár, de időnként fogyaszthatunk “egészségtelennek” bélyegzett finomságokat is. Nézzük, mit jelent ez egészen konkrétan:

Mandula vs. kandírozott gyümölcs

„Sokan az íze vagy a tápértéke miatt választják mandulát, mások pedig annak ellenére, hogy a kandírozott gyümölcshöz több kedvük lenne, mert a mandulának köszönhetően megmarad bennük az az érzés, hogy jó úton haladnak. Mindkettő teljesen rendben van... Nekem nem jelent gondot időnként olyan nasit magamhoz venni, ami kevésbé számít egészségesnek... Ha a kandírozott gyümölcs boldoggá tesz, akkor mértékkel bár, de muszáj ennem belőle, hiszen a boldogság nagyban hozzájárul az egészségemhez.”

Burgonyacsipsz vs. zöldségcsipsz

„Kalóriában szinte elhanyagolható a különbség, mégis a zöldségcsipsz tekintetében alacsonyabb kalóriatartalomra számítanánk, nemde? Ez is arra emlékeztet bennünket, hogy az 'egészséges alternatíva'-ként marketingelt termék nem mindig jelentik a jobb választást. Úgyhogy ebben az esetben, ha mértékkel is, de nyugodtan nyúlhatsz ahhoz a változathoz, amit tényleg kívánsz.”

Még több hasonló, figyelemfelkeltő montázs a galériánkban: