Ezért döntött rekordot Obama tweetje a nemrégi amerikai erőszakcselekményekről

Borítókép: Ezért döntött rekordot Obama tweetje a nemrégi amerikai erőszakcselekményekről Forrás: twitter
A volt amerikai elnök egy egyszerű Nelson Mandela-idézettel reagált, nem is említette a charlottesville-i incidenst és mégis mindenki értette.

Jó alaposan megdöntötte a legtöbbet lájkolt tweetek rekordját Barack Obama. Amerika exelnöke egy egyszerű Nelson Mandela-idézettel reagált a hétvégi charlottesville-i erőszakos cselekményekre.

Ha valaki nem tudná, egy csapat fehér nacionalista és neonáci rendezett tüntetést a hétvégén. A tüntetés engedélyét a virginiai kormányzó végül visszavonta, rendkívüli állapotot hirdetett ki, és a felbőszült neonácik egyike kocsijával az ellentüntetők tömegébe hajtott, ami egy 32 éves nő halálával végződött és 20-an megsérültek. Obama posztjára cikkünk írásakor több mint 3 millió lájk érkezett.

Forrás: Getty Images
Tüntetők és ellentüntetők augusztus 12-én
Senki sem születik úgy, hogy gyűlölne egy másik embert a bőrszíne vagy a származása vagy a vallása miatt. A gyűlölethez tanulási folyamat kell, és ha az ember képes megtanulni gyűlölni, akkor megtanulhat szeretni is, mert a szeretetet az emberi szív természetesebbnek érzi, mint az ellentétét
szól a Mandela-idézet.

Obama három részletben tette ki a Twitterre, és az első részlet kapta a rengeteg szívecskét. Nem véletlenül, hiszen a poszthoz mellékelt kép tökéletesen illusztrálja az idézet lényegét.

Korábban a legtöbb lájk rekordját Ariana Grande „összetört” üzenete tartotta a Twitteren, amely a májusi manchesteri terrortámadás után került ki – az incidensnek 23 halálos áldozata és 250 sérültje volt.

Forrás: Getty Images
Megemlékezés

Obamának egyébként sokkal több Twitter-követője van (95 millió), mint a jelenlegi amerikai elnöknek (36 millió). Donald Trump lényegében annyit reagált a charlottesville-i tragédiára, hogy „mindkét oldal” hibás a történtekért.