Vigyázat: máshol lesz az augusztus 20-i tűzijáték, mint eddig

Borítókép: Vigyázat: máshol lesz az augusztus 20-i tűzijáték, mint eddig Forrás: youtube
Aki tűzijátéknéző bulit tervez, erre készüljön.

Teljesen új koncepció mentén rendezik meg az augusztus 20-i tűzijátékot 2017-ben; a látványosságra idén a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna-szakaszon kerül sor. Eddig a Citadella, a Lánchíd és az Erzsébet híd szolgált helyszínül; a változatást az tette szükségessé, hogy több látványelemet tudjanak bemutatni, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kapjon.

Mindezt a múlt csütörtökön erősítette meg egy sajtótájékoztatón Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Kara azt is hangsúlyozta, hogy idén a biztonságra helyezik a hangsúlyt; a tűzijáték programja szükség esetén egy gombnyomással megszakítható.

A tűzijáték kilövési pontjainak számát egyébként megnövelték: a Dunán 17, a Lánchídon 29 pont lesz.

Augusztus 19-20-án, az államalapítás és Szent István ünnepe alkalmából változatos programokon vehetünk részt; lesz Magyar Ízek Utcája, ahol megkóstolhatjuk Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját; sor kerül a hagyományos vízi és légi parádéra; 20-án ingyenesen látogatható az Országház; s mint minden évben, idén is lesz szentmise a Bazilikában, valamint Szent Jobb-körmenet.

Ha esetleg épp nyaraltok, akkor is ügyelj a biztonságra!