Caprese másképp: nyári saláta nem annyira olaszosan

Caprese másképp: nyári saláta nem annyira olaszosan
Forrás: cupofjo.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ezt a salátát csak 10 perc összedobni, annál ráérősebben kell azonban elfogyasztani!

Talán az egyik leggyorsabban elkészíthető saláta a caprese, amelyet az olaszok antipasto, azaz előétel gyanánt fogyasztanak leginkább. Az eredetileg bivalytejből készült mozzarella sajt mellé a legtöbbször paradicsom, olívaolaj és némi fűszer társul, hogy a lehető legegyszerűbb módon, mégis fenségesen kényeztesse az ízlelőbimbóinkat. Most azonban kicsit megbolondítjuk ezt a jól bevált alapreceptet, és hozzáteszünk még némi színt, azzal együtt pedig édeskés, gyümölcsös ízt a mennyei salátánkhoz. Igazi nyári finomság, bár mi legszívesebben egész évben fogyasztanánk!

Recept
Elkészítési idő: 10 perc
4 személyre
Caprese másképp: nyári saláta nem annyira olaszosan
Hozzávalók
  • 3 ek pirított fenyőmag
  • 2 csokor friss bazsalikom (apróra tépkedve)
  • 1 és 1/2 tk frissen facsart citromlé
  • 1/2 tk só
  • 1/2 dl olívaolaj (extra szűz) (érzéssel)
  • 1 nagy méretű, vagy 2 kisebb bivalymozzarella
  • 2 nagy, vagy 4 kicsi nektarin, vagy hámozott őszibarack
  • 300 g koktélparadicsom (lehet több is, vagy kevesebb ízlés szerint)
1. lépés
Mivel a fenyőmaghoz leginkább nyers formában lehet hozzájutni, így azt egy serpenyőben először kissé megpirítjuk. 3-5 perc alatt, időnként megforgatva a szemeket aranybarnára pirulnak a szemek, ha közepes láng fölött dolgozunk vele. (Nem kell olaj alá, hiszen a mag önmagában is olajos.)
2. lépés
A bazsalikomot, a citromlevet, az olíva olajat és a sót tedd egy turmixgépbe, és alaposan dolgozd össze őket, mintha egy szószt készítenél.
3. lépés
Nem kell, hogy teljesen folyékony legyen, maradhatnak benne nagyobb levél darabok. A lényeg, hogy a mozzarellára rá tudd majd önteni.
4. lépés
Vágd félbe a koktélparadicsomokat, és kis cikkelyekre a barackot. Helyezd a mozzarellát egy tányér közepére, mellé a felszeletelt finomságokat, majd locsold meg az egészet az elkészült dresszinggel!
5. lépés
A tetejét szórd meg a fenyőmaggal, esetleg ízesítsd még pici sóval, ha úgy érzed szükségét!
6. lépés
Tipp: a mozzarellát karikákra is felszeletelheted, vagy négybe vághatod, esetleg készítheted a salátát mini mozzarellával is.

cupofjo.com

Tovább olvasok
Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem