12 jel, hogy a lakberendezés megszállottja vagy

Borítókép: 12 jel, hogy a lakberendezés megszállottja vagy Forrás: gettyimages
Mindenkinek van valami dilije... Lehet, hogy a tied is éppen ez?

Kolléganőnk ugyan most épp egyik lábával még a régi, a másikkal pedig már az új lakásukban van, de költözködés nélkül is teljességgel lázba tud jönni egy százvalahányadik, ámde gyönyörű díszpárnahuzattól vagy egy örökölt, felújításra váró asztalkától. Azt mondja, ugyan nem tudna lakberendezéssel foglalkozni, de hobbiként – saját otthona csinosítgatásával –, talán sosem lesz képes megunni ezt a szenvedélyt, amit csak a hozzá hasonlók érthetnek meg. Állítása szerint ha a most következő jelek megvannak valakiben, akkor nagy bizonyossággal állítható, hogy az az egyén egy életre a lakberendezés bűvkörébe került.

1>> Az otthonod minden szegletében, sőt a padláson vagy a pincében is halmokban sorakoznak a lakberendezési magazinok, újságok. És igen, van köztük még 2000-es példány is.

2>> Szinte önkívületi állapotba kerülsz, amikor a postaládádban megpillantod a vadonatúj Ikea-katalógust, amelyből minden évben legalább 2-3-at tartasz otthon, hogy bármikor átpörgethesd a lapjait, pusztán az illata miatt.

3>> 4 kezeden sem tudnád megszámolni hány díszpárnahuzat lapul a szekrényben.

4>> A szeretteid tudják, azzal okoznak a legnagyobb örömöt, ha ünnepek alkalmával lakberendezési utalvánnyal ajándékoznak meg. (Az sem baj, ha ez 10 éve minden alkalommal így van.)

Forrás: getty

5>> Több száz táblád van a Pinteresten, amelynek ki kellett kapcsolnod az értesítéseit, mert nem győz prüntyögni a készüléked egy-egy új követő kedvelése miatt. Ja, meg azért is, mert ha te egyszer belefeledkezel...

6>> Minden évszakra megvannak a jól bejáratott színeid és az annak megfelelő dekorációid az otthonodban, és persze ezekkel az apróságokkal lassan Dunát lehetne rekeszteni.

Forrás: getty

7>> Felcsillan a szemed, amikor a párod bedobja, hogy ki lehetne alakítani neked egy külön hobbiszobát vagy sarkot a lakásban, ahol a dekorálásra való cuccaidat, szalagokat, csomagolóanyagokat tarthatod.

8>> Törzsvásárlói kártyával rendelkezel az összes olyan üzlethez, amelynek a nevében szerepel a „home” szócska.

9>> Imádsz a régiségpiacon flangálni, és folyton azt lesed, vajon melyik régi bútorból készíthetnél egy igazán trendi darabot, de az új holmik átalakítása sem okoz számodra túl nagy fejtörést.

10>> Legalább félévente átvariálsz valamit az otthonodban. Húzod-vonod, tologatod a bútorokat, hogy optimálisabb vagy jobb, kényelmesebb, másabb képet kapj. Így olyan, mintha időről időre új helyen laknál.

Forrás: getty

11>> Tagja vagy a Facebookon fellelhető összes hobby-barkács, DIY, csináld magad, lakberendezői csoportnak, így a hírfolyam nálad leginkább nem olyan képekből áll, amelyeken emberek vigyorognak, hanem amelyeken használati tárgyak sorakoznak.

12>> Újra és újra felzaklat a látvány, amikor ingatlanhirdetéseket nézegetsz a neten, hogy emberek miként képesek ilyen ízlésficammal élni. No igen, mondjuk tökre igazad van.