Napi horoszkóp, augusztus 7.: a Bakok számára komoly lehetőség kínálkozik, a Vízöntők fontos döntés előtt állnak

Borítókép: Napi horoszkóp, augusztus 7.: a Bakok számára komoly lehetőség kínálkozik, a Vízöntők fontos döntés előtt állnak Forrás: Getty Images
Hétfői horoszkóp.

NAPI HOROSZKÓP, augusztus 7.

KOS (március 21.–április 20.)

Mostanában nagy volt a hajtás, nemigen tudtál nemet mondani senkinek, így kissé túlvállaltad magad. Emiatt kezdesz kicsit leereszteni, nem érzed már kellőképp erősnek ahhoz, hogy hibátlanul eljuss az út végéig. Most kell azonban összeszedned magad, minden energiádra, tudásodra és kitartásodra szükséged lesz, hogy be tudd fejezni, amit elkezdtél. Utána add át magad a pihenésnek, szabadulj a terhektők, s próbálj feltöltődni. A dolgok így is folynak majd a maguk medrében, most már minden a helyén lesz, megnyugodhatsz!

BIKA (április 21.–május 21.)

Félelmedben megtorpantál, emiatt lecsúsztál a nagy lehetőségről. Ne csüggedj azonban sokáig, hisz ha beleragadsz ebbe a helyzetbe és azon mélázol, mit és hogyan kellett volna csinálnod, nem tudod megragadni a többi alkalmat, amiből ki lehet hozni valamit. Passzívitással nem fogsz semmit sem elérni, ellenben ha a konzekvenciát levonod, tanulsz az előzőekből, s mihamarabb tovább lépsz, még mindig ott lesz a lehetőség, hogy sikerre vidd a folyamatban lévő ügyeid. Ne add fel!

IKREK (május 22.–június 21.)

Jó előre kiszámítottad, hogy az egyes lépések miként követik egymást, s nem kalkuláltál azzal, hogy homokszem kerül a gépezetbe. Így azonban baj esetén nem fogsz tudni megfelelően reagálni. Érdemes egy B-tervvel is készülnöd, hogy legyen másik alternatíva, ha esetleg nem sikerül a számításoknak megfelelően kivitelezni az A-tervet. Legyél felkészült, hogy ha arra kerül a sor, talpraesetten, nyugodtan tudj cselekedni.

RÁK (június 22.–július 22.)

Eljött az idő, hogy végre azokkal a dolgokkal foglalkozz, amelyekben igazán ki tudsz teljesedni és önmagadat adhatod. Add át magad annak, amiért régóta küzdesz és rengeteget tettél azért, így most ugorj neki az ügynek. Sokan nem hittek benned, de ezúttal nekik is bebizonyíthatod, hogy érdemes küzdeni az álmaidért, mert kellő akaraterővel hihetetlen magasságokat el lehet érni. Hajrá!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Topformában vagy, semmi nem szegheti kedved, kész vagy másokon is segíteni. Ezt a környezeted is észreveszi és a mai jókedved átragad a többiekre is. Igyekszel mindenben a pozitívumot látni, ez az a hozzáállás, ami legyőzhetelenné tesz. Ma bármilyen akadállyal és váratlan helyzettel képes leszel megküzdeni. Minden nap törekedj arra, hogy ne a külvilág befolyásolja a tetteidet és a közérzeteded, hisz te önállóan is nagy dolgokra vagy hivatott.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Nehezen zársz le bizonyos helyzeteket, nem nagyon tudod feldolgozni, ha valami véget ér, ezért szeretnéd a lehető legtovább húzni-halasztani a dolgot. De lépj ki azokból a szituációkból, amelyekben nincs többé keresnivalód. Ha nem teszed, meg, nem fogsz tudni előre nézni és a jövőbe tekintve új lehetőségeket találni. Amíg nem tanulsz meg könnyebben továbblépni, beleragadsz a mocsrba, s egyre jobban belefáradsz. Gyűjtsd össze minden erődet és hagyj hátra mindent, ami visszahúz. Meglátod, sokkal könnyebb lesz az életed!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Általában szereted, ha a tiéd az utolsó szó, nehezedre esik elfogadni, ha valaki beleszól a dolgaidba. El kell fogadnod azonban, hogy vannak nálad okosabb és tapasztaltabb emberek a környezetedben, ezért időnként sokkal bölcsebben teszed, ha hallgatsz a „nagyobbakra”, mert sokat tanulhatsz tőlük, és lehetséges, hogy ha arra kerül a sor, már sokkal okosabban fogsz tudni olyan döntést hozni, amit később nem kell megbánnod.

SKORPIÓ (október 24.–-november 22.)

Nem szeretsz szembenézni a kellemetlen helyzetekkel, inkább halogatod a problémák megoldását. Így azonban csak gyűlnek a gondok, és ahogyan egyre több és több lesz belőlük, azt fogod észrevenni, hogy kezdenek összecsapni a fejed felett a hullámok. Ennek elkerülése érdekében igyekezz rendszerezni a tennivalókat, és bármennyire kellemetlennek érzed, okosan és logikusan tegyél pontot a dolgok végére. Hidd el, sokkal nyugodtabban fogsz tudni aludni utána!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Egy bizonyos helyzetben megbotlasz és hibát követsz el, emiatt rendkívül dühös vagy a helyzetre és önmagadra is. Ne ostorozd magad, mert attól semmi nem lesz könnyebb, igyekezz kiköszörülni a csorbát és a legtöbbet kihozni a helyzetből, amíg nem késő. Ha a megtörtént eseményeken rágod magad, bele fogsz veszni az egész problémába. Legyél megoldáscentrikusabb, mert a dolgok önmaguktól, tettek nélkül nem fognak helyreállni, de ezzel nyilván te is tisztában vagy. Cselekedj, amíg nem késő!

BAK (december 22.–január 20.)

Olyan lehetőség kínálkozik, amellyel kapcsolatban úgy érzed, azt mindenképp meg kell ragadnod ahhoz, hogy sikereket érhess el. Nincs mitől tartanod, hisz rendelkezel a szükséges tapasztalattal, s megvan benned a megfelelő tudás ahhoz, hogy élni tudj az alkalommal. Ne szalaszd el, mert nem minden nap jön az emberrel szemben a visszautasíthatatlan ajánlat. Nem kell különösebben befolyásolni sem a helyzetet, anélkül is jó irányba haladsz.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Úgy érzed, elérkezett az alkalmas pillanat ahhoz, hogy fontos döntést hozz. Hosszú ideje hezitálsz, nem tudod, milyen irányba indulj, de most megkapod a jeleket arra, hogy nekivágj a nagy útnak. Indulás előtt gondoskodj róla, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak, majd dolgozd ki a megfelelő taktikát, amellyel végig tudsz menni az ösvényen, amely a célodig vezet. Vértezd fel magad kellő bátorsággal, erővel és kitartással, mert különben el fogsz veszni a sűrű bozótosban!

HALAK (február 20.–március 20.)

Akaratod ellenére olyasvalakit bántasz meg, aki közel áll hozzád. Azonnal meg is bánod, amit mondtál, de ahelyett, hogy a felelősséget vállalva elnézést kérnél, inkább kimenekülsz a szituációból. Nem biztos azonban, hogy jól döntesz. Ha már kimondtad, amit nem akartál, állj az illető elé, kérj bocsánatot, hátha még menthető a helyzet. Az egyenes út mindig a legkönnyebb és a legcélravezetőbb.