Napi horoszkóp augusztus 5.: az Oroszlánok nagy álmokat dédelgetnek, a Nyilasoknak végre jut idejük a kikapcsolódásra is

Borítókép: Napi horoszkóp augusztus 5.: az Oroszlánok nagy álmokat dédelgetnek, a Nyilasoknak végre jut idejük a kikapcsolódásra is Forrás: Getty Images
A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes megnézni, mit is pontosan!

NAPI HOROSZKÓP augusztus 5.

KOS (március 21.–április 20.)

Túl gyorsan szeretnél valamin túlesni, ezért sürgeted annyira a dolgot. Így azonban csak az ellenkezőjét éred el, s nem hogy haladna minden előre, az az érzésed, hogy hátrafelé rohansz. Épp ezért ne hajtsd a lovat olyan görcsösen, mert meg fog bokrosodni, aztán észt veszejtve vágtáztok, amíg le nem fog dobni, te meg összetöröd magad. Szép lassan ügess vele, meglátod, így is el tudod érni a célodat, csupán türelem és kitartás szükséges hozzá! Amennyiben betartod a fokozatosság elvét, ugyanazon sikereket fogod elérni, csak kevesebb kockázattal!

BIKA (április 21.–május 21.)

Bejönnek a számításaid, megérte a helyzetet kimatekozni, úgy néz ki, hogy az eredmények szép sorjában érkeznek. Ez roppant nagy büszkeséggel tölt el, a környezeted is meglehetős elismeréssel bológat. Használd ki a helyzetet, ünnepeld a pillanatot, de vigyázz, nehogy elveszítsd a józan ítélőképességedet! Maradj szerény, bármennyire is sikeres vagy, ne feledd el, honnan indultál! Szépen csillog az az érem, s egyfajta bizonyossággal tölt el, hogy nem hiába hoztál annyi áldozatot! Csak így tovább!

IKREK (május 22.–június 21.)

Annyira nagy volt a hajtás az elmúlt időszakban, hogy most itt az ideje annak, hogy visszavegyél a tempóból, mielőtt fáradtságod okán nagy hibákat követnél el. Keress olyan kikapcsolódási lehetőséget, ami feltölt, ne vállalj nagyobb terheket a következő napokban, egyszerűen csak add át magad a pihenésnek! Meglátod, sokkal hatékonyabban fogsz működni, ha újult erővel szállsz ismét ringbe! Ám most csak saját magadra figyelj, semmi és senki más nem fontos!

RÁK (június 22.–július 22.)

Nem egyezik az értékrended valaki máséval, ami megakadályoz abban, hogy közelebbi kapcsolatba kerülhessetek. Bármennyire is szeretnéd, egyszerűen nem tudsz azonosulni azzal, amit képvise, s amilyen módon gondolkodik. Amennyiben úgy érzed, van értelme annak, hogy ezen változtass, abban az esetben próbálj nyitni és elfogadóbb lenni. Ha úgy gondolod, semmiképpen nincs közös jövőtök, ne fuss felesleges köröket, mert csak a saját idődet pazarlod vele. Ne fuss olyan szekér után, ami teljesen másfelé megy, mint amerre a te utad visz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Nagy álmokat dédelgetsz, nagyon jól tudod, mik a céljaid, tisztában vagy a képességeiddel, ennek ellenére azonban egy ponton megragadtál, ahonnan valamilyen oknál fogva nem vagy képes elmozdulni. Ahhoz, hogy rájöjj, miféle változtatásra lenne szükség, ülj le, gondold végig, mit és hogyan csinálj ezentúl annak érdekében, hogy egy szinttel feljebb léphess. Erre kell koncentrálnod, semmi más nem fontos, mert ha most nem cselekszel, előbb-utóbb elfogynak a lehetőségek, és megrekedsz ebben a gödörben.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Felvázolod a környezetednek a nagy terved, amin hosszú ideje dolgozol. Nagyon hiszel ebben, s magabiztosságodban semmi és senki nem ingathat meg. Jobban teszed azonban, ha vigyázol, mert lesznek olyan személyek, akik megpróbálnak elbizonytalanítani és kizökkenteni. Neked semmi más dolgod nincs, mint önmagadban hinni. Ne hallgass azokra a károgókra, akik más irányba akarnak téríteni. Egyedül is elég erős vagy, hogy nyerő lehess!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Elhamarakodottan ítélsz meg egy szituációt, amelynek nem ismered minden részletét. Ezért hajlamos vagy részrehajlóvá válni, ami nem ami nem igazán célravezető. Ha úgy érzed, érdekelt vagy a dologban, ismerd meg az ügy részleteit, ásd magad a mélyére, és ha mindennel tökéletesen tisztában vagy, akkor nyilváníts véleményt, de csak abban az esetben, ha bárki megkérdez erről. Légy óvatos, mert ha túl nyíltan és nyersen fogalmazol, olyan embereket bánthatsz meg akaratodon kívül, akik közel állnak hozzád! Próbálj finoman fogalmazni, így nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy a felelősséget neked kelljen vállalnod!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Olyan feladattal bíznak meg, ami nagyon nincs ínyedre, s minden porcikád tiltakozik ellene, hogy belebonyolódj a dologba. Bármennyire is nem fűlik azonban a fogad hozzá, bele kell törődnöd, hogy előbb-utóbb hozzá kell látnod. Ha nem szeretnéd erre pazarolni az egész napodat, minél hamarabb szeded össze a gondolataidat és kezd hozzá, mert annál hamarabb fogsz végezi vele. Ezúttal senki nem fogja helyetted elvégezni a munkát, mások ugyanis legalább annyira hálátlannak tartják ezt a feladatot. Tehát csak magadra számíthatsz! Hajrá!

NYILAS (november 23.–december 21.)

A mai nap a töltődésé! Olyasmivel foglalkozz, ami simogatja a lelkedet, és fizikailag sem jár hatalmas igénybevétellel! Minden, ami más halmazba tartozik, ráér, halaszd holnapra, nem kell folyton rohangálnod. Nélküled is felkel, s le is hyugszik majd a Nap! Időnként neked is szükséged van arra, hogy különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül átadd magad a „semmittevésnek”. Ez ma egy ilyen nap, használd ki, holnap ráérsz puszta kézzel elhordani a hegyet!

BAK (december 22.–január 20.)

Meghoztál egy régóta halogatott, nehéz döntést, amely mindenképp hatással lesz a rövid és hosszabb távú jövődre is. Most ugyan nem vagy biztos benne, hogy jó lépést tettél-e meg, de ha már megtetted, nem érdemes túl sokat rágódnod rajta. Igyekezz úgy alakítani a helyzetet, hogy abból jól gyere ki, s elégedetté és magabiztossá válj. Ha megállás nélkül azon gondolkodsz, mit lehetett volna még tenni, biztosan jól döntöttél-e, nem fogsz tudni előre haladni. Ami elmúlt, az elmúlt, a jövő viszont még előtted van, teli élményekkel és új lehetőségekkel!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Amikor már úgy érzed, fogytán vagy a lelki és fizikai erődnek, olyan apróságok lendíthetnek előre, amelyekre nem is számítottál. Ilyenkor érzed azt, hogy van értelme annak, amit csinálsz, hogy nem szabad feladnod, mert mindig jön egy impulzus, ami fenntart a víz felszínén. Tarts ki, nemsokára a végére érsz annak a nehezebb időszaknak, amin most esetleg keresztülmész, és akkor újra felhőtlenebbül élheted a mindennapokat!

HALAK (február 20.–március 20.)

Túl sok energiád megy el arra, hogy megfelelj mások elvárásainak, ez azonban kezd teljesen felemészteni. Mielőtt végleg elfogy az erőd a nagy igyekezetben, figyelj magadra is, hisz a legfontosabb, hogy te elégedett légy az életeddel, s a saját elvárásaidnak felelj meg. Noha lehet, hogy különbözik az értékrended másokétól, senki nem mondta, hogy be kell állnod a sorba a többiek mögé, és szürke egyedként menetelj a sorban, meghazudtolva önmagad. Mindig törekedj arra, hogy te elégedett legyél!