Ezen a hazai gyógyhelyen lehet a legjobban szépülni – a szépségszerkesztő szerint

Borítókép: Ezen a hazai gyógyhelyen lehet a legjobban szépülni – a szépségszerkesztő szerint Forrás: Getty Images
Íme, a szépségszerkesztő kedvenc üdülőhelye: semmi nem tesz ekkora csodát a bőrünkkel, mint az itteni víz!

Székely lány vagyok, gyerekkoromban gyakran üdültünk a szüleimmel Szovátán, és a Medve-tó a mai napig a tökéletes, teljes, csak gyerekként megélhető boldogságot jelenti a számomra. Talán ez is az oka annak, hogy amikor először csobbantam bele a Hévízi-tóba, azonnal szerelembe estem vele. Sokkal nagyobb ugyan a Medve-tó és persze teljesen más jellegű (ez utóbbi magas sótartalmáról ismert), de az atmoszféra, a tavakat körülvevő erdő és a finoman süppedő iszap miatt nekem a Hévízi-tó a Medve-tó kistestvére.

Eleinte főként e miatt a páratlan atmoszféra miatt jártam vissza újra és újra Hévízre, ám aztán azt is kiszúrtam, mennyire jó hatással van a tó vize a bőrömre. A leglátványosabban akkor mutatkozott meg ez a hatás, amikor egy csúnya görkoris esés után sebes-heges lábszárral töltöttem el pár napot fürdőzéssel a meseszép tóban. Elképesztően gyorsan regenerálódott a bőröm és mindenféle folt vagy heg nélkül gyógyultak be a sebek, alig pár nap alatt. Na akkor kezdtem el nyaktól felfele is minél több időd tölteni a víz alatt, sőt, egy kis palackban vittem is haza magammal a vízből, és este-reggel áttöröltem vele az arcomat. Ezen felbuzdulva kipróbáltam az iszappakolást is, az iszappal végzett kozmetikai kezelést – elképesztő eredménnyel:

- Eltűntek a bőrömről a makacsul vissza-visszajövő pattanások.

- Eltűnt a szám körül kissé mindig jelenlevő allergiás folt.

- Kisimultak a mimikai ráncaim.

- Elmúlt a húzó, száraz érzés az orcáimról.

Összességében elmondhatom, hogy a bőrszínem egységesebb, üdébb, a bőröm kisimult és hidratált, ugyanakkor tiszta érzésűvé vált az itt tartózkodásom után. És teljes mértékben mitesszer- és pattanásmentes lettem. A víz kénes, ezért különféle bőrfelületi fertőzésekre (például bőrgomba ellen) is kiváló, s a korpa ellen is remekül beválik. Arra viszont fel kell készülni, hogy a víz és az iszap jellegzetes szaga még jó hosszú ideig velünk marad.

Örömmel konstatáltam azt is, hogy tisztított formában, kis vödörben kapható a hévízi iszap - hazavihető, otthon hozzáadhatod a fürdővizedhez. Nem szépítek, büdös lesz, viszont rengeteg izületi- és bőrproblémát hatásosan kezelhetsz így akkor is, ha nem tudsz heteket eltölteni tófürdőzéssel.

Ajánlanám még Kaviczky Ági kozmetikukait is: hazánkban ő volt az első, aki a Hévízi-tó vizét felhasználva készített natúrkozmetikumokat. Makacs ekcémára például szinte páratlanul hatékony!

Forrás: Wikipedia

És hogy miért érdemes még ellátogatni Hévízre a szépülésen kívül? Bevallom, engem hihetetlen mértékben feltölt a tó vizében való fürdőzés, megnyugtat és pihentet minden egyes pillanat, amit benne töltök. Szeretek a településen is kóricálni – ha az ember kikeveredik a cukorkaszínű apartmanszállók közül, a helyiek által lakott részek szépek, csendesek és barátságosak. A tó körüli parkban hatalmas sétákat tehet az ember, és futni is jó a tó körül.

Szállásnak én egyértelműen a Danubius Health Spa Resort Aqua szállodát ajánlom, all inclusive ellátással – ez igenis kell ahhoz, hogy az ember úgy istenigazából ki tudjon kapcsolni és fel tudjon töltődni. A szállodában elérhető kezelésektől valósággal újját tudsz születni. Családbarát a szálloda, a gyerekekkel szuper kedves és végtelen türelmű animátorok foglalkoznak, és a hotel wellness-részlegében ugyanabban a gyógyvízben áztathatjuk magunkat, mint ami a tóban is megtalálható. Bár én azért a tófürdőt semmiképpen nem hagynám ki!