Sok ilyet még!

Borítókép: Sok ilyet még!
Végre nem kényelmetlenül, pokrócon kell pelenkázni ha nagyobbat sétálunk a picivel...

Az Anyatej Világnapja alkalmából a Monello baby&more, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete támogatásával, elkészített Magyarországon először, profiljához híven egy szintén praktikus és hiánypótló, a szoptatást és a babagondozást segítő speciális padot, a „Mama-Baba Padot”, melyet Újbudán a Beregszászi téri játszótéren adtak át.

A Mama Baba Padot az eseményen már ki fel is avatták az anyukák. Kényelmesnek érezték a szélesített karfát szoptatás közben, a pelenkázó pedig a nagyobb babák számára is megfelelő méretű volt.

Dunai Mónika, országgyűlési képviselő, Női Méltóságért albizottság elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan intim hely a játszótéren, ahol az édesanyák nyugodtan és kényelmesen el tudják látni baba gondozási teendőiket, meg tudják szoptatni a gyermeküket.

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesületének alapítója, Újbuda alpolgármestere, Király Nóra elmondta, hogy Újbuda büszke arra, hogy családbarát kerültként tartják számon, szeretnénk, ha az édesanyák és a babák otthonukon kívül is kényelmesen és komfortosan éreznék magukat és hangsúlyozta az Anyatejes táplálás fontosságát, melyet ezzel az egyedülálló baba gondozást segítő újdonsággal szeretnének támogatni.

Bábiné Szottfried Gabriella, Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke arról beszélt, hogy Magyarországon sajnos még mindig tabu a közterületen történő szoptatás, ezért kiemelten fontos a Baba Mama Padhoz hasonló kezdeményezések támogatása.

„Fontosnak tartjuk az anyukák visszajelzését a Mama Padra, épp úgy, mint ahogy a termékeinkre is. Hiszen a termékfejlesztéseink során is bevonjuk az anyukákat, figyelünk a visszajelzéseinkre, hogy ezeknek megfelelően tökéletesítsük a termékeinket. Szeretnénk, ha ez a Mama Pad esetében is így lenne, várjuk a javaslatokat az újabb Padok kihelyezésére a helyszínt illetően is.” mondta Voit Eszter a Monello baby&more tulajdonosa.

„Egy újabb álmunk vált valóra” – mondta Voit Eszter az esemény ötletgazdája a praktikus, hiánypótló baba-mama textil termékek gyártója, a Monello baby&more tulajdonosa. Épp olyan egyedi termékeket gyártanak, mint amilyen ez a pad is, termékeik között szerepel a diszkrét szoptatás segítő Szoptatós Poncsó, és a szoptatás kényelmét fokozó Szoptatós Karpárna is.