Napi horoszkóp július 30.: a Bikák az igazukért küzdenek, a Szüzek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket

Borítókép: Napi horoszkóp július 30.: a Bikák az igazukért küzdenek, a Szüzek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket Forrás: Getty Images
A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasni, mit tartogatnak az egyes csillagjegyeknek!

NAPI HOROSZKÓP július 30.

KOS (március 21.–április 20.)

Igyekszel mindenkinek megfelelni, mások elvárásai jelentik számodra a kihívást, másból sem áll az életed, mint abból, hogy boldoggá tegyél mindenkit. Ebbe a vesszőfutásba kezdesz azonban belefáradni és megelégelni azt, hogy valaki mindig akad, aki a saját mércéje szerint mégis elégedetlen veled. Ezen a ponton tehát érdemes megállmi és elgondolkodni: megéri-e másokat magad elé helyezve áldozatok sorát hozni – vagy a saját életed sokkal fontosabb? Amennyiben a mérleg nyelve az utóbbi felé billen, itt az idő, hogy szabadulj a rád nehezedő terhektől, s mostantól kizárólag a saját boldogságodra koncentrálj!

BIKA (április 21.–május 21.)

Olyasmibe kevernek bele, amihez semmi közöd, mégis kellemetlen helyzetbe kerülsz miatta. Minél hamarabb tisztázd a helyzetet, hisz ezúttal ártatlanul próbálják rád húzni a vizes lepedőt. Mivel ez a helyzet senkinek nem kényelmes, így feltétlenül mihamarabb beszélj az érintettekkel, hiszeb ebben az esetben valamennyiőtöknek érdeke, hogy tiszta vizet öntsetek abba a bizonyos pohárba! Ha valamiért nem érzed magad hibásnak, érdemes a végsőkig küzdened az igazadért!

IKREK (május 22.–június 21.)

Jelentéktelennek tartasz valamit, ezért nem is igen foglalkozol vele, de mások felhívják a figyelmedet rá, hogy amennyiben elodázod a dolgot, az utóbb még nagy jelentőséggel is bírhat. Most érdemes tehát időt szentelned rá, hogy túless rajta, még ha esetleg kellemetlen is a számodra, ellenkező esetben később probléma lehet belőle, és kényelmetlen perceket is szerezhetsz magadnak. Szedd össze magad, állj a sarkadra és indulj el. Minél hamarabb szánod rá magad, annál előbb szabadulsz!

RÁK (június 22.–július 22.)

Bár azt gondolod, hogy a kisujjadban van minden tudás, most mégis a képességeit meghaladó feladat fogott ki rajtad. Nem kell szégyellned, ha valamihez nem értesz annyira, s amennyiben ezt be mered vallani magadnak, most még nem késő. Keress valakit, aki nálad tapasztaltabb ebben az ügyben és pontosan tudja, hogy mit kell csinálni. Kellő alázattal és akaraterővel meg tudod tanulni te is ezt a folyamatot, csak legyél nyitott és befogadó! Legközelebb már nem fog gondot okozni az ehhez hasonló kihívás!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Bizalmasan kezeled a rád bízott titkokat, de van valaki a közvetlen környezetedben, aki a „minden lében két kanál” kategóriába tartozik. Minden ügyben benne szeretne lenni, mindenről mindig mindent tudni akar, így folyton téged faggat azokkal a dolgokkal kapcsolatosan, amelyekben érdekelt. Diplomatikusan igyekezd elhárítani az érdeklődést, hisz nem abból a fából faragtak, aki kifecsegi mások magánügyeit!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Valaki nagyra értékeli azt a segítséget, amit szorult helyzetében nyújtasz neki, emiatt igen hálás neked. Te vagy az a személy, akire bárki bármikor számíthat, aki teljes mellszélességgel ott áll mindenki mögött, arról biztosítva a barátait és a szeretteit, hogy bármi történik, maximális önfeláldozással segít. Méltán lehetsz büszke magadra, hisz nem mindenki mondhatja el magáról, hogy hozzád hasonló barátja van! Csak így tovább!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Annyi a tennivalód, hogy nem győződ egymagad elvégezni maradéktalanul valamennyit, mindez azonban túl nagy falatnak bizonyul. Még azelőtt érdemes tehát segítséget kérned, mielőtt lavinaként, menthetetlenül zúdul a fejedre minden. Nem szégyen bevallani, ha nem győződ a sok feladatot egyedül, a kevesebb hibalehetőség érdekében inkább csapatban dolgozva végezd el azokat a teendőket, amelyeket bevállaltál. Legközelebb igyekezz a kompetenciahatáraidon belül maradni és annyi feladatot magadra venni, amennyivel meg is tudsz bírkózni.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Kicsit megviseli a lelkedet a sok történés, ami mostanában zajlik körülötted, emiatt nem feltétlenül vágysz az emberek közeledésére és a nagy társaságra. Azokkal igyekszel körbevenni magad, akikben minden körülmények között bízhatsz és akikkel szívesen töltöd az időd. Akad azonban valaki, aki a barátinál jóval komolyabb kapcsolatot szeretne veled kialakítani. Igyekezz észrevenni és nyitni felé, amennyiben úgy érzed, hogy készen állsz erre. Ha nem, akkor ne kelts benne hamis illúziót, kérj egy kis időt tőle!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Valaki a saját példáját megosztva veled komoly üzenetet küld, így anélkül kapsz leckét, hogy az illetőben bármi szándékosság lenne. Próbáld végiggondolni, melyek azok a részletek az általa elmondottakból, amelyekre érdemes figyelned, s a amelyeket a jövőben érdemes hasznosítanod. Adj hálát a sorsnak, hogy bizonyos dolgokat nem a saját fájó sebeidet nyalogatva kell megtanulnod, hanem mások példáján okulsz, s így szinte az élet tanít. Az, hogy ezeket az apró tanulságokat észreveszed-e, már csak rajtad múlik. Érdemes nyitott szemmel járnod!

BAK (december 22.–január 20.)

Úgy érzed, valaki, aki bajban van, minden terhét rád zúdítja, neked azonban fogalmad sincs, mit is vár tőled valójában. Próbáld megértetni vele, hogy más dolgával kapcsolatban nem tudsz felelősséget vállalni, persze azon kívül, hogy elmondod a véleményedet, s ha neki ettől könnyebb lesz a lelke, szívesen meghallgatod, mi a gondja. Nem kell magadra venned azt, amihez nincs közöd, de biztosítsd róla, hogy mellette állsz és bizonyos határokon belül bármikor számíthat rád!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Minden erőddel egy általad kiemeltnek tartott ügyön dolgozol, olyannyira koncentrálva a feladatra, hogy eközben nem veszed észre a körülötted zajló történéseket. Érdemes tehát kicsit lassítanod és nyitni a világ felé, mert különben nemcsak az élvezetekről mondasz le, hanem le is maradsz minden fontos lehetőségről. Hidd el, attól, mert nem irányítod minden figyelmedet kizárólag egyetlen dologra, attól még ugyanolyan eredménnyel tudod elvégezni a feladatot. Ne feledd: a nap csak 24 órából áll és te csak egyszer élsz! Kezedben a döntés: elszalasztod vagy megragadod a lehetőségeket!

HALAK (február 20.–március 20.)

Akad valaki a környezetedben, aki mindig rajtad tartja a szemét, minden magánügyedről tudni szeretne, már-már beköltözik az életedbe. Mivel te abszolút indiszkrétnek ítéled meg az illető igyekezetét, s az borzasztóan zavar, finoman és diplomatikusan próbáld a tudtára hozni, hogy egyedül is képes vagy a kormányt kézben tartani, nincs szükséged senkire, aki az életedet irányítja, miközben a saját dolgaiddal kapcsolatban szinte szóhoz sem hagy jutni. Ha kellőképpen udvarias vagy, nem fogja zokon venni a mondanivalódat!