6+1 cikk, amit nem hagyhatsz ki a legújabb Apa magazinban

Borítókép: 6+1 cikk, amit nem hagyhatsz ki a legújabb Apa magazinban

1. Szezon

Amíg pár (oké, jópár) évvel ezelőtt leginkább egy mocsaras pocsolya volt, ahol az összes szolgáltató csak lehúzni akart, addig mostanra megdöbbentően jó hely lett a Balaton, a szezonban mindenképpen. A friss Apa magazinból most kapsz egy csomó tanácsot arra, milyen helyeket érdemes felkeresned a tó környékén, ahol mindannyian jól érzitek majd magatokat.

2. Kisvasút, kisvasút, kisvasút

A kisvasutakról írni jóformán kötelező az Apa magazin első nyári számában és mi komolyan is vettük a feladatot. Szakírónk mind a 21 magyarországi kisvasutat alaposan feltérképezte, így még olyan információkat is megtudhattok cikkéből, melyiken lehet kenut szállítani, hol használják őket halfuvarozásra, vagy merre jár gőzös és merre napelemes kisvasút.

3. A gyárkapun túl

Nyáron sem kizárólag a vízparton lehet felejthetetlen élményekhez jutni. Magyarországon is működik sok-sok olyan gyár, ahová kisebb-nagyobb szervezéssel be lehet jutni. Megnéznétek, hogyan préselik az Audik lemezeit? Vagy azt, hol forgatták a Mentőexpedíció, vagy az Inferno című filmet? Nem féltek meglátogatni egy atomerőművet? Vagy egyenesen a Lego-gyárra fáj a fogatok? Az Apa magazin praktikus összeállításából tudni fogod, mi vár rád a gyárkerítés mögött és hogyan juss el oda, mármint hidegvágó nélkül.

4. Lapátra fel!

Egy tiszai vízitúra az egyik legjobb dolog, ami már egy kicsit nagyobb gyerekkel a szünidőben történhet. Víz, evezés, fürdés, egy kis nomád élet, közös problémamegoldás és sok-sok beszélgetés – garantáljuk, hogy ezt te is imádni fogod!

5. Nyaralás kamasszal

A cikk munkacíme az volt, hogyan nyaralj úgy kamasz gyerekeddel, hogy jövőre is el akarjon menni veled, ehhez pedig azt gondolom nem szükséges további magyarázat. A lényeg egy mondatban: hagyd őt is élni és ne mássz rá a nyakára!

6. Lehozzuk a csillagokat!

“Apa, miért hullik le a csillag?” “Apa, milyen messze van a Göncöl-szekér?” “Apa, miért ugyanolyan színű minden csillag?” Ha az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre te magad is szeretnél választ kapni, akkor olvasd el cikkünket, hogy amikor nézitek az augusztusi csillaghullást, akkor ne tűnj teljesen amatőrnek gyermeked szemében és legalább néhány érdekes és fontos ténnyel fel tudd kelteni az érdeklődését a világegyetem iránt. Ha jól csináltad, akkor vehetsz is neki egy távcsövet karácsonyra!

+1: Hogyan legyél apa másnaposan?

Fontosnak tartjuk, hogy az Apa magazinban tényleges problémákon segítsünk, illetve azok hatékony kezeléséhez adjunk hasznos tanácsokat. Alighanem százból kilencvenkilenc apa futott már bele olyan reggelbe, amikor émelygés és hasogató fejfájás mellett kellett eleget tennie apai feladatainak. Az Apa magazin friss számában ehhez is kapsz néhány életmentő tippet.