Magánkívül van az internet a piercinges baba fotójától, mert nem vették észre, hogy...

Borítókép: Magánkívül van az internet a piercinges baba fotójától, mert nem vették észre, hogy... Forrás: facebook
Ez az a bizonyos kása, amit nem esznek olyan forrón. Neked mi a véleményed? Szavazz!

Enedina Vance egy szép napon fogta a telefonját, kikeresett benne egy képet a féléves kislányáról, photoshopolt az arcocskáján levő gödröcskére egy gyémánt ékszert és kiposztolta azzal a felirattal, hogy...

Képzeljétek, piercinget tetettem a kislányom arcába! 😲😲😍😍💗💗
Hát nem cuki?!! Imádni fogja, biztos vagyok benne!! Meg fogja köszönni nekem, ha idősebb lesz LOL
Ha pedig úgy dönt, hogy nem tetszik neki, egyszerűen kiveszi és kész 😂😂
Én vagyok a szülő, ő az ÉN GYEREKEM, azt csinálok vele, amit akarok! Én hozom helyette a döntéseket, amíg 18 éves nem lesz, én hoztam őt létre, ő az enyém!!
és így tovább, és így tovább.

Ez június végén történt. A posztot azóta majdnem tizenötezren osztották meg és nem jókedvükben. Vance, aki évek óta küzd az ellen, hogy a gyerekek testén bármit tartósan megváltoztassanak, amíg azoknak nincs beleszólásuk (ide tartozik a füllyukasztás, de a körülmetélés is), sejtette, hogy nem mindenki fogja meglátni az üzenetében az iróniát. Arra azonban nem számított, hogy gyűlölet-emailek és fröcsögő kommentek, fenyegetések áradatával kell szembesülnie.

“Végül is ezt akartam. Hogy a szülők, amikor meglátják ezt a tökéletes kis emberi lényt megváltoztatott testtel, sokkos állapotba kerüljenek, dühösen reagáljanak. Azt akartam, hogy jegyezzék meg ezt az érzést örökre” – mondja a 35 éves anyuka.

Az Ohio állambeli Vance tudta tehát, hogy a fotója provokatív, ezért is osztotta meg néhány családi Facebook-csoportban.

Képtelen vagyok elhinni, hogy ennyien nem látták meg a vegytiszta szatírát a posztomban, pedig még a #szarkazmus hashtaget is használtam. Mégis volt, aki megfenyegetett, hogy agyonver, hívja a gyermekvédelmi szolgálatot vagy egyszerűen elveszi a gyerekeimet
írta később a Facebookon.

Ohio államban (ahogyan az Egyesült Államok legtöbb államában) törvény rendelkezik arról, hogy 18 év alatti gyerekek csak szülő jelenlétében kaphatnak piercinget vagy tetoválást.

Ugyanakkor sok más szülő vette a lapot, és számos vallomás érkezett a témában. Jó néhányan bevallották, hogy nem volt választásuk a körülmetélést illetően.

Az Egyesült Államokban teljesen általános gyakorlat az újszülöttkori körülmetélés, mert higiénikusnak tartják – vagy a vallásuk előírja. Az amerikai gyerekorvosok szövetsége sem ajánlja már, noha egészségügyi kockázata nincs az eljárásnak. Egész mozgalmak léteznek Amerikában, amelyek tiltakoznak e gyakorlat ellen. "Idejétmúlt, primitív szokás – mondja erről Vance. – Civilizált társadalom vagyunk, már túl kellett volna lépnünk rajta és sokkolt, amikor először szembesültem vele, hogy egyáltalán létezik olyan opció, hogy valaki belevágjon az újszülöttem nemi szervébe."

Vance posztja tulajdonképpen gondolatébresztőnek szánt figyelemfelkeltés annak érdekében, hogy a szülők tartsák tiszteletben a gyerekük döntési jogát és ne változtassák meg a testét olyan korban, amikor még tiltakozni sem tud ellene.

Neked mi a véleményed a csecsemőkori füllyukasztásról vagy körülmetélésről?
Egyikkel sincs bajom
A füllyukasztást nem értem, a körülmetélést mint vallási hagyományt tisztelni kell
A körülmetélést sosem engedném a gyerekemnek, de a fülbevalós kisbaba cuki
Nem értek egyet velük, de elismerem a szülő döntési jogát
Ellenzem mindkettőt, szerintem fontos, hogy erről mindenki maga döntsön
Nem tudom

Na, de komolytalanra fordítva a szót... itt van 11 gyerek, akinek tényleg semmi sem szent: