A gesztenyesütés titka

Borítókép: A gesztenyesütés titka
Nem is olyan egyszerű finom gesztenyét sütni. De most mi eláruljuk a titkot.

Imádjuk a gesztenyét, és amikor ezt a gusztusos kis sütőt megvettük, boldogan dobtuk bele az első adagot. Az eredmény siralmas volt, talán 2-3 szem volt ehető, a többi mind összeaszott, rohadt volt.
Nem adtuk fel, másnap új zöldséges, drágább gesztenye, az eredmény ismét síralmas...
Kezdtem feladni, amikor megismerkedtünk egy olasz-magyar házaspárral, akik gesztenye termesztők. Elárulták a titkot:
1. Olasz, nagyméretű gesztenyét kell venni, először mindig csak 10 dkg-ot, mert ritkán, de ez is lehet rossz. Sajnos az ára horrorisztikus – 1300-1800 Ft/kg.
2. Minimum 2 napra be kell áztatni.
3. A „szálirányra" merőlegesen kell bevágni, jó mélyen.
4. Közepes hőfokon tíz percig lefedve kell sütni, majd teljes átsülésig fedő nélkül.

Természetesen egyszerű sütőben is elkészíthető, nem kell hozzá ilyen szép gesztenyesütő (a gépet a Tchibo-ban vettem, de sok webáruházban is kaphatóTrisa 7544 néven, és óriáspalacsinta is süthető rajta – de arról majd jövő nyáron).

Ha van egy jó gesztenyés recepted írd meg nekünk, a legjobbakat közreadjuk!

Szöveg:Kalmár Virág.