BRÉKING: Kanada törvényileg tette legálissá a varázslást, a boszorkányságot és a párbajt!

BRÉKING: Kanada törvényileg tette legálissá a varázslást, a boszorkányságot és a párbajt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Reméljük, hamarosan akkreditálni fogják az első varázslóiskolákat!

A kanadai kormány felülvizsgálja a büntető törvénykönyvét, amelyben néhány régről ott maradt, de mára elavult tiltás és szabályozás is van. Többek közt Justin Trudeau kormánya hatályon kívül helyezte azt a törvényt, amely tiltja a párbajt és a boszorkányságot.

A törvény 365-ös paragrafusa szerint

illegális bármilyen varázslást, boszorkányságot, bűbájt vagy ráolvasást alkalmazni vagy azt színlelni, jövendőt mondani vagy tettetni azt a képességet, amely meglátja egy elvesztett vagy ellopott vagyontárgy hollétét.

A törvény a középkori angol jogszabályok "távoli leszármazottja", és még alig néhány évvel ezelőtt is alkalmazták, amikor vádat emeltek egy férfi ellen, aki úgy tett, mintha varázsolna.

A csalás bűntette természetesen továbbra is a büntető törvénykönyv része marad, csak ezentúl nem lesz benne specifikusan megnevezve a vajákosság, mint tevékenység.

"Ezek a megfogalmazások a keresztény nézőpontot tükrözik, amelyben a nem-keresztény hagyományokra, például a wikka vallás, a totemizmus vagy az animizmus, gonoszként tekintettek. A boszorkányság üldözésének elsősorban nők voltak a célpontjai, valamint a mainstreamtől eltérő vallási hagyományok" – magyarázza egy jogász a Broadly hírportálnak.

gif

A párbajozás is legális mostantól, amíg teljes mértékben erőszakmentes. Lőfegyver, kard nem használható eszközként. Eddig két évig tartó börtönbüntetés járt érte.

Tovább olvasok
Így hozd össze a világ legrövidebb tavaszi nagytakarítását

Ha okosan tervezel, és leosztod, hogy melyik nap mi az, amit elvégzel, akkor mindössze 6 nap alatt, napi egy óra takarítással megúszod az egész procedúrát.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem