Zoe Saldana HIV-pozitív kismamát játszik Sia új videójában – és úgy táncol, mint egy képzett balettművész

Borítókép: Zoe Saldana HIV-pozitív kismamát játszik Sia új videójában – és úgy táncol, mint egy képzett balettművész
...merthogy az is. A videóban amúgy Julianne Moore hangja is hallható.

Csütörtökön jött ki Sia új videója, a Free Me, és ahogyan azt az ausztrál énekesnőtől már megszokhattuk, ő most is rejtve marad benne, csak csodálatos, semmivel össze nem téveszthető énekhangját hallhatjuk.

Annál látványosabb videót kapunk cserében; a főszerepben az Avatarból ismert Zoe Saldana tündököl (mondanunk sem kell, pazarul néz ki alig pár hónappal harmadik fia születése után), akiről terhes anyukaként kiderül, hogy HIV-pozitív, akinek sürgősen kezelésre van szüksége, ha nem akarja a betegséget magzatának is átadni.

Zoe ezután felváltva sír és táncol – méghozzá profi balettművész oldalát is megmutatja, felfedve többé-kevésbé már elfeledett énjét. A színésznő ugyanis fiatalon balerinának készült, és bár később abbahagyta, mert "túl büszkének és ambiciózusnak érezte magát ahhoz, hogy csak egy lány legyen a tánckarból", a táncos múltja juttatta hozzá első filmszerepéhez a Rivaldafényben című zenés drámában.

A Free Me jótékonysági céllal készült, hogy felhívja a figyelmet a fiatal nők veszélyeztetettségére a HIV-vírust illetően. A single bevételei az #endHIV kampány kasszájába folynak majd be. A videóban Julianne Moore működik közre narrátorként. Itt van, nézzétek: