Olyan kőkemény fitneszkönyvet ad ki a 84 éves amerikai sztárbírónő, hogy már az 5. oldalnál kifekszel

Borítókép: Olyan kőkemény fitneszkönyvet ad ki a 84 éves amerikai sztárbírónő, hogy már az 5. oldalnál kifekszel Forrás: Getty Images
Ruth Bader Ginsburg állítólag hetente kétszer edz személyi edzővel, és 13 kilót is ki tud nyomni fekve.

Ruth Bader Ginsburgnál vagányabb élőlényt nem sokat hordott eddig a hátán a Föld. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság 84 éves társbírója évtizedek óta karakán módon fejti ki nézeteit abortuszról, nemek közti megkülönböztetésről – és persze ezeknek megfelelő ítéleteket is hoz. Ginsburg igazi popkulturális ikon lett az utóbbi időben; az életéről és legfontosabb pereiről könyv is megjelent The Notorius R. B. G. címmel, és az arca mémként van jelen az interneten éppen úgy, mint azon túl.

Namármost Ginsburgról tudni kell, hogy ráktúlélő, és az egészségét többek közt rendszeres sportolással tartja karban. Évek óta ugyanazzal a személyi edzővel edz, aki nemrég könyvet írt The RBG Workout címmel. A bírónő személyében ugyancsak valószínűtlen fitneszikonra akadtunk, s várjuk a kötet megjelenését, amit októberre ígértek.

Forrás: instagram

A könyvben állítólag illusztrációk is szerepelnek majd Ruth Bader Ginsburgról, amint bírói köpenyben, lila leggingben és tornacipőben nyomja a fekvőtámaszokat és a guggolásokat. Merthogy a bírónő tényleg ilyen keményen edz (nem győzzük hangsúlyozni, hogy 84 éves!).

Ruth Bader Ginsburgról életrajzi film is készül Natalie Portman főszereplésével; a bemutató időpontjáról még nem lehet pontosat tudni.