Vigyázat, civilek!

Borítókép: Vigyázat, civilek!
Idén 17. alkalommal írja ki pályázatát az ARC. A pályázati felhívás az ARC hagyományát híven követve mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van az őt/minket körülvevő valóságról, és aki véleményének bátran és szívesen ad hangot – pontosabban képi formát.

„Vigyázat, civilek!" – szól sokat sejtetően az idei kiírás. A téma a levegőben van, és most plakátokra is kerül a pályázóknak köszönhetően. A megvalósításhoz minden alkotó szabad kezet kap, a végeredmény bemutatásához pedig az ARC biztosít szabad teret. A kiírás ismeretében már most sejthető, hogy idén is szókimondó, szabad, társadalomkritikus megoldásokkal találkozhatunk.

Részlet a pályázati kiírásból:

„Vigyázat, civilek!"

"Ki a civil? Aki nem profi? Aki nem katona? Aki nem színész, zenész, művész, tűzoltó, rendőr vagy focista, esetleg politikus? Az a civil, aki civilszervezetnek dolgozik? Az a civil, aki aktivista? Az a civil, aki szívesen segít, ha valaki segítséget kér? Az a civil, aki otthon ül és nem csinál semmit, vagy az a civil, aki a szabad idejét feláldozza valamire, ami túlmutat a saját feladatkörén?

És a magyarok? Ők civilek vagy nem civilek? Te civil vagy? Vagy profiként kívülről nézed ezt az egész őrült civilezést? Te szereted a civilséget? Van róla véleményed? Szerinted fontos civilnek lenni, vagy az a legnagyobb ártalom?"

Bővebb információt a 17. ARC-ról a csatolt sajtóanyagban vagy a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon talál, kérdés esetén állnak rendelkezésére!