Kókuszfagyi két összetevőből – készítsd el ezt a nyári finomságot fagyigép nélkül!

Borítókép: Kókuszfagyi két összetevőből – készítsd el ezt a nyári finomságot fagyigép nélkül! Forrás: kirbiecravings.com
Készíts isteni kókuszfagyit otthon, még fagyigép sem kell hozzá!

A mi olvasatunkban a nyár tulajdonképpen nem létezik fagylalt nélkül. A hamar megérkezett melegre való tekintettel pedig már el is kezdtük tesztelni az otthon elkészíthető recepteket, és ehhez segítségül hívtuk régi jó barátunkat, a Pinterestet. Rábukkantunk több olyan receptre is, amelynek az elkészítéséhez csak néhány összetevő szükségeltetik, legalábbis a leírás szerint. Több se kellett nekünk, rögtön ki is próbáltunk egy kókuszfagyireceptet, és jelentjük: tökéletesre sikerült!

Forrás: kirbiecravings.com
Elkészítési idő: 15 perc plusz hűtés
2-4 személyre
Kókuszfagyi két összetevőből
Hozzávalók
  • 450 ml zsíros habtejszín
  • 400 ml kókuszkrém
  • kókuszpehely (a tetejére, díszítésnek)
1. lépés
A kókuszkrémből érdemes eleve édesítettet vásárolni, hogy ne kelljen bajlódni a cukorral, vagy más édesítővel.
2. lépés
A két összetevőt beletesszük egy nagy keverő tálba, és egy botmixer segítségével elkezdjük elegyíteni.
3. lépés
Addig mixeljük, amíg kezd homogénné válni a krémünk, és mire már habosnak tűnik az állaga.
4. lépés
Ha ezzel megvagyunk, egy fagyálló tálba kanalazzuk, egy hosszú spatulával még alaposan megkeverjük, hogy teljesen egyenletes legyen. Elsimítjuk a tetejét, majd tetszés szerint megszórjuk a kókuszpehellyel.
5. lépés
A tetejét lezárjuk, vagy lefedjük és egész éjszakára a fagyasztóba tesszük. Másnap könnyen szedhető, krémes állagú fagylaltot szervírozhatunk belőle.