Robin Wright nemrég tudta meg, hogy hazudtak neki, amikor azt mondták, ugyanannyit keres a Kártyavárral, mint Kevin Spacey

Borítókép: Robin Wright nemrég tudta meg, hogy hazudtak neki, amikor azt mondták, ugyanannyit keres a Kártyavárral, mint Kevin Spacey
A színésznő, aki a most mozikba kerülő Wonder Womanben is felbukkan, nemrég egy interjúban osztotta meg a bérszakadékkal kapcsolatos tapasztalatait.

"Azt mondták nekem, ugyanannyi fizetést kapok, és én elhittem nekik. Ezért ennek most utána kell mennem" – mondta Robin Wright a The Edit magazinnak.

Korábban is előfordult, hogy egy színésznő felemelte a szavát, amikor megtudta, hogy kevesebbet keres, mint férfi partnere. Natalie Portman 2017 januárjában mondta el egy interjúban, hogy a 2011-es Csak szexre kellesz című romantikus vígjátékban partnere, Ashton Kutcher pont háromszor akkora gázsit kapott, mint ő, és Jessica Chastain is részletesen kifejtette nemrég, hogyan küzd az egyenlő bánásmódért. De ő nem említett konkrét filmcímeket vagy producereket.

Robin Wright tehát még radikálisabban járt el, mint kolléganői: egy éppen futó, méghozzá rendkívül sikeres, élvonalbeli tévésorozat kapcsán tett hasonló nyilatkozatot. Még az is kiderül belőle, hogy ráadásul a sorozat két főszereplőjéről van szó, akik egyenrangú partnerek minden szempontból:

Claire és Francis (a két fő karakter a Kártyavárban – a szerk.) egyenlőek a szerepüket, az egyéniségüket és a cselekményt tekintve. Lehet, hogy nincs ugyanannyi jelenete vagy szövege, mint Francisnek, de Claire-nek nem is kell annyit beszélnie. Francis a szónok, a költő, a zászlóvivő. Claire egy olyan személyiség, aki a háttérből alakítja az eseményeket, de ők partnerek; közösen irányítanak.

Robin Wright nyilatkozata egy szofisztikált üzleti folyamat része – legalábbis erre következtet a refinery29.com website, amely azt állítja, a színésznő már korábban, egy pódiumbeszélgetésen is elmondta, hogy kvázi megfenyegette a producereket: amennyiben nem változtatnak a helyzeten, a nyilvánosság elé áll. A nemrégi interjú óta állítólag kapott is kedvezőbb ajánlatot. A történet már csak azért is pikáns, mert Robin producerként is közreműködik a Kártyavárban, ahogyan Kevin Spacey is, csakhogy utóbbi alapító producer, és könnyen lehet, hogy valójában ez áll a két színész fizetése közti fizetéskülönbség hátterében.

Forrás: Getty Images
Kevin Spacey és Robin Wright

A Kártyavár ötödik évadát éppen a napokban mutatta be a Netflix, és emellett Robin Wright feltűnik a Wonder Woman című akciófilmben is, amely igen komoly világsikernek néz elébe.