5 perc dráma az étteremben: a szemünk előtt zajlott egy gyerekes vs. kutyás párharc

5 perc dráma az étteremben: a szemünk előtt zajlott egy gyerekes vs. kutyás párharc
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Aznap este úgy tűnik, külön ingyen műsor is járt a menünk mellé...

(A történet pár hete esett meg velünk egy budai étteremben, további részletet a helyről nem árulhatunk el.)

Egy budapesti bisztróban ülünk, odakinn egyik pillanatban az eleredő eső, a másikban a verőfényes napsütés váltogatja egymást, de még nem szívesen ülünk ki a teraszra. Velünk szemben egy fiatal pár a közepes testű, feltehetően keverék kutyájával estebédel, mellettünk két asztallal egy négytagú család: anya, apa, nagyjából 4 és 6 éves kölykökkel. A kutya jól szocializáltnak tűnik, legalábbis még egy hangot nem adott ki magából, mindössze néha felül és erősen szuggeráló tekintettel nézi az asztalt, hátha csurran-cseppen neki pár falat.

Közepes a hangzavar, az étterem majdnem fullon van, de azért a kis család gyerekeinek evőeszközzel való kalimpálása kezd irritálóvá válni, és az is elég látványos, hogy az apuka csendben tűr, miközben az anyuka néhány percenként elereszti a hangját a csemeték irányába: "fejezd már be Ármin, a testvéred azért csinálja, mert tőled látja!". De ami ezután jön, arra nagyon nem számítunk...

Kép
forrás: getty

Ármin: – Anya, az a kutya hogy jöhetett be az étterembe?

(Nincs válasz, anya majszol. A kutya férfi gazdája a gyerekre emeli a tekintetét, de látszólag próbál nem tudomást venni a gyermek kérdéséről.)

Ármin: – Anyaaa! Kérdeztem ám valamit! Minek van itt ez a büdös kutya?

Anya: – Biztos beengedték a pincérek.

(Semmi helyreigazítás, hogy a kutya nem büdös, vagy hogy ne ilyen hangosan...nem hisszük el.)

Ármin: – De ehetnének kint is, nem?

Apa: – Ármin, halkuljál el kisfiam!

(A kutya férfi gazdája csak száját félrehúzva mosolyog...)

Testvér: – Nem fog ide kakilni?

Anya: – Hát, nagyon remélem, hogy nem...

Apa: – Szívem, nem lehetne halkabban?

(Közben a kisebb gyerek a poharat kocogtatja a kanállal, ami most már tényleg baromi idegesítő. A kutya már elfordulva fekszik a kövön, látszólag ignorálja a családot.)

Testvér: – Ha beszarik a kutya, majd megdobom ezzel a kanállal!

(Anya épp emelné fel a hangját, mire odalép az asztalukhoz a kutya férfi gazdája.)

Gazdi: – Elnézésüket kérem, zavarjuk önöket valamivel?

Apa: – Nem, a gyerekek csak a kutyusról beszélgettek.

Gazdi: – Igen, ezt nehéz lett volna nem meghallani, de mindenki megnyugtatására mondanám, hogy a kutya nem szokott az étteremben kakilni.

Ármin: – Anya utálja a kutyákat, ezért nem lehet nekünk otthon!

Gazdi: – Hát nem mindenki szereti őket, pedig látod, hogy milyen szépen viselkednek, ha jól meg vannak nevelve... (és ezzel fordulna is sarkon, és ülne vissza a helyére...)

(De apa közben váratlanul asztalt bont, és a kisebb gyerekkel elindul a mosdó irányába, s ehhez nyilván el kell haladniuk a kutya mellett. A kutya felemeli a fejét, mire a kisgyerek hirtelen mozdulatot tesz felé és artikulálatlanul rákiabál az állatra. Erre a kutya női gazdája felpattan...)

Gazdi 2: – Na jó, elég volt! Hölgyem, ne haragudjon, de nem elég, hogy eddig végig kellett hallgassuk a kutyánkról szóló csevegésüket, most még a gyerek jön és ráüvölt a kutyánkra. Elhiszem, hogy gyerek, de ezt azért már nem kéne hagyni!

Anya: – Engem ne okítson itt, hogy mit kéne! A kutyát étterembe vinni, azt nem kéne!

Kép
forrás: getty

Gazdi 1: – Ez egy kutyabarát étterem, hölgyem, ki van írva.

Anya: – Akkor is lehet, hogy valakiket zavar, hogy itt a kutya!

Gazdi 2: – Ez a kutya? Mit zavarta magukat, egész végig mintha itt se lett volna. Ha nem tetszik, hogy bejöhet, akkor nem kell kutyabarát helyre menni!

(Apuka jön visszafele a gyerekkel, és látva a felfokozott idegállapotot, megpróbálja menteni a helyzetet.)

Apa: – Ne haragudjanak, nem akarta bántani a kutyát!

Gazdi 1: – Nyilván még gyerek, ezért csinálta.

Gazdi 2: – Attól, mert gyerek, már kéne tudjon egy étteremben viselkedni...

Anya: – Nem csinált semmi rosszat...

Gazdi 1: – Aha, az előző evőeszköz-szimfónia nyilván teljesen normális egy étteremben...

(Jön a pincér, hogy közbeavatkozzon...)

Pincér: – Elnézést, megkérem önöket, hogy legyenek kedvesek máshol folytatni a vitát, a hangoskodás zavarhatja a többi vendéget!

Gazdi 1: – Az előző csörömpölés még nem zavarta?

Gazdi 2: – Gyere, hagyjad, fizetek és menjünk!

Anya (a pincérnek): – Ezt így szokás intézni maguknál?

Pincér: – Asszonyom, ha jól láttam, a kutyát kifogásolták, de mi valóban egy kutyabarát hely vagyunk, ki is van írva az ajtóra...

Időközben mi épp indulni készültünk, így már csak hangfoszlányok jutnak el hozzánk az ajtó felé menet. Mi is elmegyünk a fekvő kutya mellett, aki ránk emeli a fejét, a férjem pedig csak annyit mond neki: „nagyon okos vagy!”

Remélem nem kellett őket szétválasztani!

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! AZ Éva magazin múzsája, Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni, az Éva magazin egyik örök múzsája mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft