5 perc dráma az étteremben: a szemünk előtt zajlott egy gyerekes vs. kutyás párharc

5 perc dráma az étteremben: a szemünk előtt zajlott egy gyerekes vs. kutyás párharc
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Aznap este úgy tűnik, külön ingyen műsor is járt a menünk mellé...

(A történet pár hete esett meg velünk egy budai étteremben, további részletet a helyről nem árulhatunk el.)

Egy budapesti bisztróban ülünk, odakinn egyik pillanatban az eleredő eső, a másikban a verőfényes napsütés váltogatja egymást, de még nem szívesen ülünk ki a teraszra. Velünk szemben egy fiatal pár a közepes testű, feltehetően keverék kutyájával estebédel, mellettünk két asztallal egy négytagú család: anya, apa, nagyjából 4 és 6 éves kölykökkel. A kutya jól szocializáltnak tűnik, legalábbis még egy hangot nem adott ki magából, mindössze néha felül és erősen szuggeráló tekintettel nézi az asztalt, hátha csurran-cseppen neki pár falat.

Közepes a hangzavar, az étterem majdnem fullon van, de azért a kis család gyerekeinek evőeszközzel való kalimpálása kezd irritálóvá válni, és az is elég látványos, hogy az apuka csendben tűr, miközben az anyuka néhány percenként elereszti a hangját a csemeték irányába: "fejezd már be Ármin, a testvéred azért csinálja, mert tőled látja!". De ami ezután jön, arra nagyon nem számítunk...

Kép
forrás: getty

Ármin: – Anya, az a kutya hogy jöhetett be az étterembe?

(Nincs válasz, anya majszol. A kutya férfi gazdája a gyerekre emeli a tekintetét, de látszólag próbál nem tudomást venni a gyermek kérdéséről.)

Ármin: – Anyaaa! Kérdeztem ám valamit! Minek van itt ez a büdös kutya?

Anya: – Biztos beengedték a pincérek.

(Semmi helyreigazítás, hogy a kutya nem büdös, vagy hogy ne ilyen hangosan...nem hisszük el.)

Ármin: – De ehetnének kint is, nem?

Apa: – Ármin, halkuljál el kisfiam!

(A kutya férfi gazdája csak száját félrehúzva mosolyog...)

Testvér: – Nem fog ide kakilni?

Anya: – Hát, nagyon remélem, hogy nem...

Apa: – Szívem, nem lehetne halkabban?

(Közben a kisebb gyerek a poharat kocogtatja a kanállal, ami most már tényleg baromi idegesítő. A kutya már elfordulva fekszik a kövön, látszólag ignorálja a családot.)

Testvér: – Ha beszarik a kutya, majd megdobom ezzel a kanállal!

(Anya épp emelné fel a hangját, mire odalép az asztalukhoz a kutya férfi gazdája.)

Gazdi: – Elnézésüket kérem, zavarjuk önöket valamivel?

Apa: – Nem, a gyerekek csak a kutyusról beszélgettek.

Gazdi: – Igen, ezt nehéz lett volna nem meghallani, de mindenki megnyugtatására mondanám, hogy a kutya nem szokott az étteremben kakilni.

Ármin: – Anya utálja a kutyákat, ezért nem lehet nekünk otthon!

Gazdi: – Hát nem mindenki szereti őket, pedig látod, hogy milyen szépen viselkednek, ha jól meg vannak nevelve... (és ezzel fordulna is sarkon, és ülne vissza a helyére...)

(De apa közben váratlanul asztalt bont, és a kisebb gyerekkel elindul a mosdó irányába, s ehhez nyilván el kell haladniuk a kutya mellett. A kutya felemeli a fejét, mire a kisgyerek hirtelen mozdulatot tesz felé és artikulálatlanul rákiabál az állatra. Erre a kutya női gazdája felpattan...)

Gazdi 2: – Na jó, elég volt! Hölgyem, ne haragudjon, de nem elég, hogy eddig végig kellett hallgassuk a kutyánkról szóló csevegésüket, most még a gyerek jön és ráüvölt a kutyánkra. Elhiszem, hogy gyerek, de ezt azért már nem kéne hagyni!

Anya: – Engem ne okítson itt, hogy mit kéne! A kutyát étterembe vinni, azt nem kéne!

Kép
forrás: getty

Gazdi 1: – Ez egy kutyabarát étterem, hölgyem, ki van írva.

Anya: – Akkor is lehet, hogy valakiket zavar, hogy itt a kutya!

Gazdi 2: – Ez a kutya? Mit zavarta magukat, egész végig mintha itt se lett volna. Ha nem tetszik, hogy bejöhet, akkor nem kell kutyabarát helyre menni!

(Apuka jön visszafele a gyerekkel, és látva a felfokozott idegállapotot, megpróbálja menteni a helyzetet.)

Apa: – Ne haragudjanak, nem akarta bántani a kutyát!

Gazdi 1: – Nyilván még gyerek, ezért csinálta.

Gazdi 2: – Attól, mert gyerek, már kéne tudjon egy étteremben viselkedni...

Anya: – Nem csinált semmi rosszat...

Gazdi 1: – Aha, az előző evőeszköz-szimfónia nyilván teljesen normális egy étteremben...

(Jön a pincér, hogy közbeavatkozzon...)

Pincér: – Elnézést, megkérem önöket, hogy legyenek kedvesek máshol folytatni a vitát, a hangoskodás zavarhatja a többi vendéget!

Gazdi 1: – Az előző csörömpölés még nem zavarta?

Gazdi 2: – Gyere, hagyjad, fizetek és menjünk!

Anya (a pincérnek): – Ezt így szokás intézni maguknál?

Pincér: – Asszonyom, ha jól láttam, a kutyát kifogásolták, de mi valóban egy kutyabarát hely vagyunk, ki is van írva az ajtóra...

Időközben mi épp indulni készültünk, így már csak hangfoszlányok jutnak el hozzánk az ajtó felé menet. Mi is elmegyünk a fekvő kutya mellett, aki ránk emeli a fejét, a férjem pedig csak annyit mond neki: „nagyon okos vagy!”

Remélem nem kellett őket szétválasztani!

Napi horoszkóp szeptember 22.: a Kosok az álmaik megvalósításán dolgoznak, az Ikrek maradandót alkothatnak

Hétvégén is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok ismét üzentek!

Megfejtettük a KFC mennyei fűszerkeverék receptjét

Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.

#mutiazuzsit: Íme a második hét receptjei és bevásárlólistája!

Az evamagazin.hu #mutiazuzsit iskolakezdő kihívássorozatát szeptember 14-én indítottuk útjára. Az első héten öt szuper uzsonnatippet és a hozzájuk tartozó bevásárlólistát osztottunk meg veletek. De nem állunk meg, robogunk tovább a 2. heti adaggal, a kihíváshoz pedig bármikor csatlakozhatsz!

Egy éven belül a harmadik esküvőt tűzték ki a brit királyi családban, ezúttal Lady Gabriella Windsor megy férjhez

Májusban Harry herceg és Meghan Markle állt az oltár elé, októberben Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő unokája, András yorki herceg lánya mondja ki az igent Jack Brooksbank borkereskedőnek. Most pedig a királyi család egy újabb tagja, Lady Gabriella Windsor eljegyzését jelentette be a Buckingham palota.

Napi horoszkóp szeptember 21.: az Ikrek elégedettek a jelenlegi életükkel, az Oroszlánok elérhetik végre az általuk kitűzött célt

A hét utolsó munkanapjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Ki viszi át? Interjút adott az Éva magazinnak Nemes Jeles László

Második nagyjátékfilmjének velencei világpremierje előtt ült le beszélgetni Pataki Katalin a Saul fia Oscar-díjas rendezőjével, Nemes Jeles Lászlóval. Az interjút teljes terjedelmében az októberi Éva magazinban olvashatod – itt van belőle egy részlet:

Az októberi Éva magazinban Nemes Jeles László-interjú és még 138 oldalnyi olvasmány

Mocskos beszéd az ágyban, a nyilvános szoptatás történelmi szemszögből... Legfrissebb számunk szeptember 21-től az újságárusoknál!

Mentsd meg a bolygót – na jó, egyelőre kezdd csak a spirál hajgumikkal

Sokszor hordod copfban a hajadat, ami ezáltal gyakran megtörik és a súlyától a fejed is megfájdul időnként? Akkor biztosan rátaláltál már a spirál hajgumira – a nők hajának barátjára -, amiből valószínűleg nem egy, de nem is két darabot amortizáltál már le.

Napi horoszkóp szeptember 20.: a Bikák komoly elhatározásra jutnak, a Szüzek önzetlenül segítenek valakinek

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Sírjunk vagy nevessünk? 12 újabb mém a gyereknevelésről

Ezek a mémek segítenek abban, hogy meglássuk a poént abban is, amikor a bébi harmadszor kakilta össze magát az éjjel.

Otthon lenni a gyerekkel nehezebb, mint bejárni dolgozni, állítja egy friss kutatás

Ha valaki eddig alábecsülte volna a főállású szülő státuszát, mostantól tutira nem fogja.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a sófogyasztás veszélyeit: ezekre érdemes figyelned!

Jóval több sót fogyasztunk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lenne. Ennélfogva pedig rengetegen szenvednek ilyen-olyan megbetegedésekben, miközben a sófogyasztás veszélyeit teljesen figyelmen kívül hagyják mint kiváltó okokat.

Iskolakezdés művészi színvonalon: autista fiatalok rajzai díszítik a füzeteket

És mappák, ceruzatartók, noteszek is forgalomba kerültek az Autistic Art Alapítvány rajzaival díszítve. Aki vásárol belőlük, nem csak elképesztően menő iskolaszerekkel tanulhat, de támogatja is az autizmussal élőket.

Alternatív, lebomló, komposztálható műanyag zacskó? Álljunk meg egy pillanatra...

Egy-két éven belül Magyarországon is betiltják a nejlonzacskók és az eldobható tányérok, poharak, műanyag szívószálak gyártását és forgalmazását. Na de mi lesz helyette? Most azt néztük meg, hogy valóban működőképes alternatíva-e a lebomló, esetleg komposztálható, például kukoricakeményítőből készült műanyag zacskó.

Innen tudhatod, hogy a gyereked érzelmi evő + 9 tipp, hogy egészséges kapcsolata legyen a kajával

Válás, költözés vagy valami más nagyobb változás zajlik a családban, és a gyereked testtömege a szokottnál jobban ingadozik? Még csak drámai helyzetek sem kellenek ahhoz, hogy a szülő itt-ott eldugdosott nasikra bukkanjon fedezzen fel a kölök íróasztalfiókjában vagy legósdobozában. Most összefoglaltuk, mit tehetsz az érzelmi evés ellen.

Út a negyedik pohár borig – lépésről lépésre

Negyedik pohár bor. Gyaníthatóan ezen cikk olvasói – sőt, gyakorlatilag a legtöbb huszonegyedik századi ember – eljutott már legalább egyszer a negyedik pohár borig, ha nem tovább. Nem csalás, nem ámítás, a viselkedésünk, hanghordozásunk, szokásaink, igényeink és még ezer apró részlet teljesen egészében átalakul a folyamat során. És nem mindig előnyösen. Lássuk hát pontosan, milyen lépcsőfokokat járunk végig, mire eljutunk a negyed pohár borig.

Édesburgonya-pirítós: az egészséges, gluténmentes finomság

Szereted a percek alatt elkészíthető reggeliket, vacsorákat és uzsonnákat, az egészséges könnyű fogásokat? Szeretnéd, ha a gyerek minél több zöldséget enne? Esetleg van gluténérzékeny családtagod? Akkor ezt az édesburgonya-pirítóst neked és a családodnak találták ki!

Napi horoszkóp szeptember 18.: a Kosok váratlanul kapnak lendületet, a Bikákat eltalálhatja Ámor nyila

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok ismét üzentek!

Ilyen tortákkal ünnepelnek a világ különböző pontjain - 14 (esetenként meglepő) kép

Ha érdekel, hogy hogyan néznek ki a különböző nemzetek tortái, hogy kik és milyen alapanyagokból készítik, milyen ünnepekre szánják és hogyan díszítik fel ezeket az édességeket, akkor ezt az összeállítást érdemes megnézned!

3 lapszám most csak 1500 Ft! Fizess elő 09.30-ig és a JOY-Napok kuponos lapszám is közte lesz!
Borító

Kövess minket

Fizess elő fél évre az Éva magazinra, és féléves InStyle előfizetést kapsz ajándékba! 5+5 lapszám most 7950 forint helyett csak 3475 forint!

Csak 3475 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem