Jól megmondtátok a véleményeteket a hölgyről, aki nem tudta feldolgozni, hogy fia vele egyidős nőt választott. Kommentjeitekből idézünk néhányat.

Jól megmondtátok a véleményeteket a hölgyről, aki nem tudta feldolgozni, hogy fia vele egyidős nőt választott. Kommentjeitekből idézünk néhányat.
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Ti írtátok: olvasói válaszok az édesanyának, aki nem tudja megemészteni, hogy a fia vele egyidős nővel van együtt.

Sokan reagáltatok kommentben arra az igaz történetre, amelyben egy édesanya meséli el, hogy fia egy vele egyidős hölgyet választott párjául. Igen erősen bíráltátok a szülő viselkedését, és ez talán jó visszajelzés lehet a történet valódi szereplői számára, akikhez ezúton is igyekszünk eljuttatni a tanácsaitokat, gondolataitokat, véleményeteket. Külön érdekes volt számunkra, hogy szinte teljesen egyoldalú visszajelzéseket adtatok, amelyekből azt sikerült leszűrnünk, hogy számotokra látszólag teljesen elfogadható a nagy korkülönbség a párkapcsolatban, hiszen egytől-egyig kiálltatok a történet meg nem szólaltatott szereplői mellett. Engedjétek most meg nekünk, hogy néhány igazán értékes és elgondolkodtató kommentből szemezgessünk, már csak azért is, mert szinte mindegyikből lehet tanulni valamit.

Jelen cikk alapjául ez az igaz történet szolgált, ha lemaradtál volna róla, alább elolvashatod!

Íme az olvasói reakciók, amelyekből a teljesség igénye nélkül részleteket közlünk:

Biztos furán fogtok nézni...amit látni mondjuk nem fogok, de elképzelni! Szóval az én párom és köztem is megvan a 20 év korkülönbség. Nem azért, mert ez olyan normális dolog, egyszerűen jött. Én az ő életébe csöppentem váratlanul és ő az enyémbe. Előtte elképzelhetetlennek tartottam volna ilyet... Már 10 éve együtt vagyunk és van egy gyönyörű 8 éves kislányunk... Szóval a korkülönbségen kívül minden tökéletes volt, amikor egymásra találtunk. Mondtak fűt-fát, mi lesz majd ekkor meg akkor, de kérdezem én, 10 éve boldoggá tesszük egymást, megnevettetjük és megvigasztaljuk a másikat, ha kell, ez nem elég bizonyíték? Nagyon jó apja a lányunknak, jobbat nem is kívánhatnék. Lehet, nem vagyunk szokványosak, de akik ismernek, már el sem tudnának minket képzelni egymás nélkül.

- Mónika – via Facebook

Sokan kérdőjeleztétek meg a szülők hozzáállását:

Az anyuka jó véleménnyel lehet magáról is, ha úgy gondolja, 70 évesen ő már trotty lesz és nem bírna el egy 50 éves "csődörrel". Szó mi szó, ha a hölgy jól karban van tartva, és szereti a fiát, inkább örüljön, hogy nem egy üres fejű csitri a párja.

- Réka – via Facebook

"A fiunkat mintha kicserélték volna, érzelmileg eltávolodott tőlünk" – de a dolog pont fordítva van: ők távolodtak el érzelmileg és ostoba félelmeket vetítenek másokra... Ahelyett, hogy örülne, ha a fia boldog, saját magával van elfoglalva. Lehet, ötször fog elválni és lesz tíz gyereke hat nőtől, és mindegyiknél kezdheti elölről az életét. És? Joga van dönteni a saját életéről, joga van hibázni is, és boldognak lenni is... Egyébiránt ismerek ilyen embereket, akik be vannak szorulva ilyen beteg sztereotip társadalmi szépelgésbe, és naponta járják a poklok poklát, amiért mindenkinek meg akarnak felelni...

- Andrea – via Facebook

Volt köztetek olyan is, aki túl konzervatívnak találta a szülőket:

Biztosan nem tapsikolnék örömömben, de elfogadnám a helyzetet. Ez az ő élete, az ő boldogsága. Biztos nem ültetném le a baba hírének hallatára, mondván, hogy a nő csak magához akarja láncolni. Ez kinek esne jól? És az is lehet, hogy boldogabbak lesznek, mint ha egy 25 évest vett volna el.

- Betti – via Facebook

Egy 27 éves felnőtt férfi tudja, hogy mi az igénye. Ha ezt történetesen egy 20 évvel idősebb hölgy adja meg neki és mindkettőjüknek megfelel, akkor miért is zavarja azt a konzervatív szülőt, aki felnevelte a gyermekét...

- Ildikó – via Facebook

Férfi szemszögből is kaptunk visszajelzést, olvasónk még mintegy megoldást is javasolt válaszában:

Tehát Tamás felnőtt, okos ember, az én fiam (büszke is vagyok, na), de csinálja azt és úgy, amit és ahogyan én gondolom. Jesszusmária! Megtalálta a párját, az nem jó. Gyerekük lesz, nekem unokám, az sem jó. Lehet, hogy ez a gyerek elromlott? Ja nem, elrontotta a boszi (...) Még csak szeretni sem kell. Az vagy megadatik, vagy nem. De ebben a sztoriban csak annyit kellene a mamának csinálni, hogy előítéletek nélkül kávézik, beszélget, kapcsolatot teremt a menyével. És ennyi. Nem kell túlpörögni. Ha erre nem képes, akkor tényleg szakember segítsége indokolt lehet. De ez pozitív, hogy eljutottak idáig.

- Zsolt – via Facebook

Többen pedig azt mondjátok, nem szabadna, hogy az előítéleteink vezéreljenek minket...

Abszolút megértem, hogy nem tudja feldolgozni, de el kell fogadni, ha azt szeretné, hogy a fia boldog legyen! Senki sem tehet erről, hogy kialakulnak a dolgok! Ilyen előfordul. Szívből szeretni, az a lényeg... Nekem a kor igenis számít, például öreg bácsit nem fogadok el. Mindenkinek más ízlése van! Ez az én véleményem. #másokvagyunk

- Éva – via Facebook

Ha ez fordítva lenne – apakorú férfi és a lánya –, nem lepődne meg senki. Sajnos ennyire egyoldalúan ítélünk.

- Judit – via Facebook

Minden építő kritika számít, így kíváncsian várjuk, mi lesz a történetét mesélő hölgy válasza az olvasói gondolatokra. Biztosak vagyunk benne, hogy a szakember segítségén kívül ti is hozzájárultatok a szülők nézőpontjának alakításához, és ha szeretnék majd elmesélni nekünk, hogy milyen irányba folytatódott a történetük, mi természetesen nyitottak vagyunk rá, és szívesen megírjuk a folytatást.

Köszönjük, hogy nemcsak olvassátok az írásainkat, hanem együtt is gondolkodtok velünk! Tőletek lesz ilyen sokszínű az Éva, hiszen több szem többet lát!

Napi horoszkóp június 16.: a Mérlegek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat, a Skorpiók számára nagy lehetőség adódik

Hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok izgalmas üzeneteket tartogatnak!

5 film apák napjára – amiknek bőven van mondanivalójuk

Az apák napja egy szuper alkalom arra, hogy olyan filmeket nézzetek meg együtt, amelyek a férfiakról, édes- vagy akár mostohaapákról szólnak, ezzel köszöntve a gondoskodó családfőket.

Volt ifjúság, és volt szerelem – kamaszrománcok egy tanár szemszögéből

„Csak egy tinilány és egy tinisrác hiszi naivan, hogy ilyen az élet, a Neoton is megmondta. Hát akkor hadd higgyék még egy darabig.” Avagy miken nem morfondírozik egy tanárnő a koranyári lyukasórában?

12 szupervicces és/vagy elgondolkodtató idézet apák napjára

Az apák napja fontos ünnep, és éppen ezért eléggé lájkoljuk, hogy egyre több helyen emlékeznek meg az apukákról nálunk is. Általában június harmadik hétvégéjén.

Napi horoszkóp június 15.: a Szüzek új kihíváson törik a fejük, a Halaknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert ismét fontos üzeneteket küldtek a csillagok!

Csomagolási tippek utazáshoz, hogy stresszmentes induljon a vakáció

Utazni mindenki szeret, csomagolni azonban már kevésbé. Vannak, akik azon stresszelnek, hogy vajon mit hagynak otthon, mások magasról tojnak az egészre, megint mások jó előre végiggondolják, miket kell bepakolniuk. Ettől persze utóbbiak sem szeretik jobban csomagolást, de legalább hamar túlesnek rajta!

Tábor-kisokos – 6 alapkérdés, hogy biztosan jól érezze magát a gyerek

Hogyan lehet elosztani 4 hét szabadságot per szülő 10–12 hét vakációra per gyerek adott összegből, beleszámolva a táborozást, illetve a közösen eltöltött nyaralást úgy, hogy szemünk fénye biztonságban, tartalmasan tölthesse a vakációját? A variációs matek minden szülő kedvenc elfoglaltsága késő tavasszal és nyár elején. (Egyszülős és patchwork családoknak haladó szintet kell megugrani.)

7 tipp, amivel feldobhatod az unalmas salátákat

Észrevetted már, hogy ha salátát rendelsz egy étteremben, az valahogy mindig finomabb, mint amit te dobsz össze otthon? Valószínűleg emiatt is esznek sokkal kevesebben salátát, mint amennyit kellene.

Napi horoszkóp június 14.: a Bikák a céljaikért küzdenek, a Nyilasok új impulzusokat keresnek

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópodat, mert fontos üzeneteket kaphatsz!

Bocuse d'or 2018: íme a legsokatmondóbb képek a szakácsversenyről

A magyar csapat Pohner Ádám vezetésével a nyolcadik helyen végzett, ezzel bejutott a Bocuse d'or 2019-ben esedékes lyoni világdöntőjébe. Az európai döntőt Norvégia nyerte. Nézegessetek fotókat a világ talán legrangosabb gasztroeseményéről!

Az ok, amiért a tojássárgája néha sötétebb színű, máskor pedig világossárga

Észrevetted már, hogy a tojássárgája néha világos sárga, máskor pedig sötétebb narancsos színe van? Nem azon múlik, hogy a tojások ugyanarról a helyről érkeztek-e; hanem valami egészen mástól függ!

Napi horoszkóp június 13.: az Ikreknek váratlan helyzetben kell döntést hozniuk, az Oroszlánok nagy lépésre szánják rá magukat

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Milyen típusú salátához milyen bor illik?

Most, hogy lassan kedvünkre válogathatunk a piacon vagy a kiskertben a friss, zsenge zöldségek között, érdemes gyakrabban „salátázni”, hiszen a variációk száma végtelen. A zöldségeket feldobhatjuk tojással, rizzsel, tésztával, halakkal, sajtokkal, de akár grillezett húsokkal, sonkával vagy kolbásszal is, szóval készíthetünk belőle egy akár főételként fogyasztható fogást is. Nem minden saláta könnyed és laza tehát, főleg, ha a salátaöntet is nehezebb fajsúlyú. Így a borválasztás során mindenképpen vegyük figyelembe annak összetevőit is. Nézzük, milyen salátához milyen bor illik!

7 tipp, hogy felkészülten menj az utcára muslincainvázióban

Manapság a rovarok éppúgy váltják egymást, mint a legújabb trendek. Míg egy ideig a poloskák tartották lázban az embereket, majd nemrég a hazánkba költözött új szúnyogfajok, a napokban már kisebb testű, ámbár ártalmatlan barátaik, a muslincák üzentek hadat nekünk!

Levendulamező Budapest határában, avagy ahol az Instagram-őrültek fotózkodnak

Elugrottunk megnézni a helyszínt, ahol káprázatos lila hátteret biztosítanak az éppen virágjukban pompázó levendulaszálak. És akkor még nem beszéltünk az illatukról – csodálatos! Fotók és megközelítési lehetőség alább.

Budapest legjobb kávézói - Teszteltük, hová érdemes menned

Három budapesti hely is bekerült a világ legjobb kávézói közé. Leteszteltük, és eláruljuk, milyenek voltak Budapest legjobb kávézói. A joy.hu összeállítása.

9 egészséges nasi, amit bátran ehetsz a munkában vagy otthon

A munka mellett fontos, hogy olyan ételeket egyél, amelyek kellő mennyiségű tápanyaggal látnak el, így hatékonyabb lehetsz egész nap. Éppen ezért most olyan egészséges nasikat gyűjtöttünk össze, amelyek könnyen hordozhatóak, laktatóak és finomak.

Meséből, krimiből, erotikából sosem elég – Hat könyv nő tollából

Senki ne lepődjön meg, kakukktojásként betettünk egy férfi szerzőt is, az írónők karéjába; lentebb kiderül, miért.

Kövess minket

Most fél éves Éva előfizetéshez, fél éves InStyle előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem