Napi horoszkóp május 23.: a Kosok kezében ott van a megoldás kulcsa, az Ikrek igaz barátjukra számíthatnak

Borítókép: Napi horoszkóp május 23.: a Kosok kezében ott van a megoldás kulcsa, az Ikrek igaz barátjukra számíthatnak Forrás: Getty Images
Nagyon izgulunk minden reggel, hogy mit ír a horoszkópunk, és ti?

Napi HOROSZKÓP május 23.

KOS (március 21-április 20)

Te vagy az a személy, akitől egy bizonyos helyzetben mindenki a megoldást várja, akinek a kezébe adják az irányítást, hisz a többieknek halvány fogalmuk sincs arról, hogyan és merre is kellene tovább menniük. Megtisztelőnek érzed ugyan a feladatot, mégis megrémít az a felelősség, amit ezzel abszolút mértékben rád hárítanak, épp ezért eleinte elkezdesz finoman kihátrálni a helyzetből. Mielőtt azonban végleg megfutamodsz, nézz magadra, azután a szituációra és hidd el, ha Te nem vállalod az ügyet, nem csak a dolog fog majd dugába dőlni, de nagy csalódást okozhatsz másoknak. Tisztázd a szereped, próbálj egyfajta kihívásként tekinteni az ügyre és tedd meg a tőled telhető legtöbbet azért, hogy végül együtt ünnepelhessetek!

BIKA (április 21-május 21)

Nagyon fontos ügyet bíznak rád, amelyet a megfelelő diszkrécióval, a tőled telhető legnagyobb odaadással, eddig megszerzett tudásod bizonyításával kell megoldanod. Noha a felelősség súlya egy pillanatra eltántorít, azt is pontosan tudod, hogy nem hátrálhatsz ki csak úgy a helyzetből, vannak ugyanis olyan szituációk, amikor a félelmed nem írhatja felül azt, hogy a lehető legtökéletesebben elvégezz egy feladatot. Ne akard összecsapni az egészet, ülj le, gondolkodj, készíts tervet és csak akkor vágj bele, ha már minden összeállt a fejedben és nem a sűrű bozótosban kell bolyonganod. Ne húzd azonban sokáig az időt, mert a végtelenségig nem rajzolgathatod a tervrajzod!

IKREK (május 22-június 21)

Akad valaki a környezetedben, aki minden lépésed féltőn óvja, mindig ott áll a hátad mögött arra felkészülve, hogy esetleg elbotlasz és ő lehet az, aki megvéd a nagy eséstől. Bármennyire is esik jól ez a fajta burok, amelybe helyezett, kissé mégis fojtónak találod az állandó védelmet, kezded kicsit az önálló döntési jogodat elveszíteni, hisz ez a bizonyos személy meg van róla győződve, hogy neked az általa kijelölt úton kell végigmenned. Próbáld nagyon finomat, a világért meg nem bántva, diplomatikusan a tudtára hozni, hogy a saját életedben szeretnél Te lenni a kompetens személy, szeretnél önálló emberként működni és döntéseket hozni. Ha fontos vagy neki, meg fogja érteni a mondanivalód anélkül, hogy neked kíméletlenül az arcába kellene vágnod a véleményed. Légy hálás a törődésért!

RÁK (június 22-július 22)

Fontos döntés előtt állsz, mely a jövőben meghatározhatja az életed, Te azonban nem nagyon szereted a változásokat, mindig mindenhez ragaszkodsz a végsőkig, még akkor is, amikor az már nemhogy hasznot nem hoz számodra, de inkább veszteséges. Higgy abban, hogy a döntéssel együtt valami olyasmi vár rád, amelyhez hasonlót egyéb esetben nem tapasztalhatnál meg. Adj lehetőséget magadnak arra, hogy új dolgokat láss, próbálj minél többet tanulni bizonyos dolgokról, hisz minél több témában vagy tájékozott, annál könnyebben érvényesülsz majd. Éppen ennek érdekében kell most feketét, vagy fehéret mondanod!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Úgy érzed, van valaki a környezetedben, aki minden lépésedet árgus szemekkel figyeli, bármit mondasz, szinte biztosan beléd köt, olyan magasra téve a mércét, hogy azt lehetetlen legyen megugranod. Emiatt roppant feszült vagy, nem tudod, hogyan kezelhetnéd diplomatikusan a helyzetet, fogalmad sincs, miként szabadulhatnál meg tőle. Ha azonban egy kissé más felfogással tekintesz a helyzetre, rájöhetsz, hogy épp azért van jelen az illető az életeben, mert valamit meg kell tanulnod. Ha mindig olyanokkal vennéd körbe magad, akik isszák minden szavad, akik ajnároznak megállás nélkül, előbb-utóbb megunnád a dolgot. Ellenszenv helyett tekints kihívásként a dologra és találd meg a pozitív oldalát!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Olyasfajta teher nyomja a vállad, melytől egyelőre nem tudsz megszabadulni, ám annak érdekében, hogy mielőbb felszabadulhass, minden porcikáddal azon dolgozol, hogy megoldd az ügyet. Ne kapkodj, figyelj oda a részletekre, mert apró dolgokon csúszhatsz meg, amelyek végül az egész folyamatot teljesen más irányba sodorhatják. Próbáld a kezedben tartani az irányítást, ügyelj arra, hogy lépésekben haladj, ne akard az egész ügyet tíz perc alatt lezárni csak azért, mert már rendkívülien zavar. Hidd el, eljön az idő, amikor minden ideális lesz arra, hogy végre felszabadulj, csak győzd türelemmel kivárni!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Rendkívüli görcsösséggel hajtasz annak érdekében, hogy mindenki elégedett legyen veled, dupla annyi energiát fektetsz mindenbe csak azért, hogy a környezeted boldoggá tedd. Érdemes azonban feltenned magadnak a kérdést, hogy mi a fontosabb, az, hogy mások mit gondolnak rólad, vagy Te elégedetten tudsz-e a tükörbe nézni azzal a nyugodt lelkiismerettel, hogy minden, tőled telhetőt megtettél az általad kitűzött cél elérése érdekében. Igyekezz a szabályokat betartva menni az úton és semmi más ne lebegjen a szemed előtt csak is a saját boldogságod! Különben is, bármit tehetsz, bárhogyan, mindig lesznek, akik ferde szemmel néznek rád amiatt, hogy épp mit teszel! Neked nem az a dolgod, hogy mindenkit boldoggá tegyél, majd megteszik mások, saját magukért!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Végre minden a terveid szerint alakul, nem kell görcsösen hajtanod a lovat, pontosan annyi idő alatt sikerül megoldanod a rád bízott feladatokat, amennyit szántál rájuk, így nem kell kétségbeesned sem, hogy mi lesz, ha nem végzel a határidő lejárta előtt. Épp ezért a mai napon olyan dolgokra is jut majd időd, amelyekre más, sokkal zsúfoltabb napokon nem jutna, így tehát használd ki a helyzetet és szánj magadra is egy kis időt, olyasmikkel foglalkozz, amelyekre nagyon ritkán van lehetőséged. Menj el egy szépségszalonba, vagy hívd el egy barátnődet shoppingolni! Jót tesz majd a lelkednek és nagy lendületet adhat a hét további részében!

NYILAS (november 23-december 21)

Egy elég bonyolult, ügyben most lehetőséged van arra, hogy a történet egy igen szövevényes szálát bogozd ki, olyan részletek kiderítésével, amelyek segíthetnek egy régóta fennálló rejtély megoldásában. Nagy izgalommal tölt el az, hogy végre hasznossá teheted magad az ügyben, merülj el a részletekben, hisz most érdemes alaposan utánajárni mindennek. Ha kell, oszd meg másokkal is tapasztalataid, de csakis olyanokat avass be, akikben abszolút megbízol. Nagy büszkeséggel fogod majd a későbbiek folyamán, a nagy nyilvánosság előtt is vállalni, hogy tulajdonképp milyen rejtélyes ügyet sikerült megoldanod. Ügyelj azonban arra, hogy ne veszíts emberi értékeidből a célod érdekében!

BAK (december 22-január 20)

Egy bizonyos szituációban valaki rád hárít minden felelősséget, hisz ő kényelmetlenül érzi magát, emiatt inkább menekül, még mielőtt valaki kérdőre vonhatná az általa kreált helyzetben. Mivel azonban neked a legkevésbé sincs közöd a dologhoz, így már az első pillanatban, csírájában fojtsd el ez irányú próbálkozását, világosan és határozottan hozd a tudtára, hogy bizony átlátsz a szitán és nem vagy hajlandó elvinni a balhét helyette, sőt! Sokkal inkább azon leszel, hogy kiderüljön az igazság, hisz a saját magad védelme érdekében mindenkinek meg kell tudnia, mi zajlik valójában a háttérben. Ne hagyd magad, Te is ugyanolyan jogokkal rendelkező személy vagy, mint bárki más, teljes joggal állsz tehát ki magadért!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Mindent nagyon precízen eltervezel egy rád bízott feladat végrehajtásához, teljesen magabiztos vagy, azt gondolod, hogy semmi nem ingathat meg. Váratlanul azonban olyasfajta komplikációt lépnek fel, amelyeknek köszönhetően meg kell, hogy változtasd az útirányt, ám Te egyáltalán nem voltál felkészülve arra, hogy olyan útra tévedj, amely teljesen ismeretlen számodra. Épp ezért most duplán oda kell figyelned, mert a legapróbb botlással is hatalmasat eshetsz. Amennyiben azonban sikerül így is megoldani a szituációt, triplán büszke leszel magadra, hisz ez a győzelem még többet ér majd, mintha csak úgy kényelmesen végigsétáltál volna a célvonalig.

HALAK (február 20-március 20)

Hosszú ideje, hatalmas teherként nehezedett rád egy bizonyos dolog, mely minden másról elvonta a figyelmed, gyakorlatilag szinte kizárólag csak ezzel foglalkoztál. Most azonban lehetőséget kapsz arra, hogy végleg lezárhasd az ügyet, felszabadulhass és új utakon indulhass el új élmények felé. Ragadd meg az alkalmat és élj a lehetőséggel, hisz ezúttal minden, hiánytalanul áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy végre megízleld a szabadság örömét. Ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, vagy elvonják a figyelmed, neked csak magadra kell koncentrálnod, mert lehet, hogy holnap már késő lesz!