Szörnyű terrortámadás egy manchesteri Ariana Grande-koncerten

Borítókép: Szörnyű terrortámadás egy manchesteri Ariana Grande-koncerten Forrás: Getty Images
Eddig 22 halottról, 59 sérültről tudnak a hatóságok. A koncerten rengeteg gyerek és tizenéves is részt vett. Valószínűleg öngyilkos merénylő robbanthatta a pokolgépet. Az énekesnő maga alatt van. Cikkünk folyamatosan frissül.

Pokolgép robbant május 22-én, hétfő este helyi idő szerint fél 11-kor a Manchester Arenában, egy Ariana Grande-koncert végén.

A hatóságok még nem erősítették meg, hogy terrortámadás történt, de "akként kezelik, amíg ki nem derül, hogy nem az volt".

Forrás: Getty Images

Ha bebizonyosodik, hogy terrortámadásról van szó, akkor ez a legsúlyosabb ilyen eset Nagy-Britanniában 2005 óta, amikor a londoni metróban robbantott öngyilkos merénylő, s a merénylet 52 áldozatot követelt.

A Manchester Arenában 21 ezer ember fér el; itt adott koncertet Ariana Grande énekesnő. A közönségben rengeteg gyerek is volt.

Egy fiatal lány azt mesélte a BBC-nek, hogy az arénából kifelé tartva óriási robbanást hallott és mindenki pánikszerűen menekülni kezdett. A Twitter tele van videókkal, amelyeken a közönség esetenként nagyon fiatal tagjai sikítva és egymáson taposva igyekeznek elhagyni a helyszínt.

A robbanás az épületen kívül történt, közvetlenül azután, hogy véget ért a koncert, és az énekesnő lement a színpadról.

Theresa May brit miniszterelnök felfüggesztette választási kampánykörútját – június 8-án lesznek a parlamenti választások az Egyesült Királyságban –, és kedd reggel 9-kor válságmítinget tart.

"Az egész épület megrázkódott – meséli a BBC-nek egy szülő, aki nem vett részt a koncerten, hanem az épületen kívül várt a gyerekeire. – Robbanás volt, aztán tűzvillanás. Utána földön fekvő testek mindenütt.”

Forrás: Getty Images

Szülők és hozzátartozók kétségbeesett üzenetekkel árasztják el a közösségi oldalakat, mivel a koncert sok résztvevője még nem jelentkezett a terrortámadás óta. A Facebook bekapcsolta a "safety check" funkcióját.

Ez egy koncertplakát, amelyet a Manchester Arena posztolt a Twitter-oldalán még az esemény előtt:

Ariana Grande kétségbeesett tweetet tett közzé néhány órával az incidens után:

Összetörtem. Nagyon sajnálom, a szívem legmélyéből. Nincsenek szavak
írja az énekesnő.

Ariana felfüggesztette turnéját. A bulvársajtó bennfentesekre hivatkozva állítja, hogy az énekesnő "vigasztalhatatlan", és képtelen lenne fellépni.

Ez a grafika terjed a közösségi oldalakon, amely kissé groteszk módon kombinálja Ariana turnéjának vizuális elemeit a gyásszal.